• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Meni su sve stvari apsolutno jasne": Željko Obradović poslao važnu poruku ekipi pred Makabi

Trener Partizana oglasio se pred meč protiv Makabija u Pioniru, manje od 48 sati nakon pobjede protiv Bajerna.

 Željko Obradović pred Partizan Makabi Izvor: Dušan Milenković/ATA images

KK Partizan je u srijedu uveče trenirao u dvorani "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, 24 sata poslije pobjede protiv Bajerna i 24 sata uoči meča protiv Makabija (četvrtak, 20.05).

Željko Obradović obratio se javnosti pred taj meč, rekao da su svi igrači spremni, zdravi, kao i da će u četvrtak biti poznato da li će Dvejn Vašington igrati u nekadašnjem "Pioniru". Takođe, analizirao je i kvalitete Makabija, koji ulazi u duel sa skorom 2-1 nakon pobede protiv Efesa u utorak u Beogradu.

"Evo nas u dvorani 'Aleksandar Nikolić', na zadnjem i jedinom treningu pred meč. Dobra stvar je da nismo putovali, odgledali smo izvanrednu utakmicu koju je Makabi odigrao protiv Efesa, na veliki broj poena. Makabi je imao visok ritam utakmice, ključni su njihovi plejmejkeri, čak i Sejben Li, koji im se priključio prije par dana. Naravno, tu su Blat i Dibaratolomeo".

Kako igrati protiv Makabija?

"Moramo da vodimo računa da im ne dozvolimo lak kontranapad i sekundarni kontranapad. Imaju dosta šuteva za tri poena, poslije toga idu na skok. Mislim da su to najvažnije stvari na utakmici. Imaju dosta 'set plej' akcija poslije tajm-auta, razrađeno na visokom nivou i očekuje nas veoma zahtjevna utakmica"

Koliko će i kako uticati na njegov tim prazna dvorana, u kojoj će biti pedesetak navijača crno-bijelih? "Prazna dvorana sigurno može da utiče, ne znam koliko će ljudi moći da bude tu. Takva je situacija kakva je, vjerovatno ćemo se malo bolje čuti, ali šta god da je, pripremićemo se da uz sve što smo odradili odigramo pametno, strpljivo i bez srljanja".

Da li je splasnuo pritisak sa crno-bijelih nakon što su ostvarili prvu pobjedu u Evroligi nakon početnog skora 0-2?

"Nisam imao problem pred meč protiv Bajerna, tek je početak sezone. Meni su apsolutno jasne sve stvari dokle ovaj tim može da ide i kako bi trebalo da ide. Ne opterećujemo se u ovom trenutku, niti ima razloga. Mnogo je utakmica pred nama, a važnije je da ekipa reaguje na pravi način u najbitnijim trenucima. Juče smo imali mnogo dobrih trenutaka, bilo je i sporijih i o tome smo pričali večeras. Video analiza pomaže da igrači shvataju u čemu su griješili, kao i šta su radili dobro i kako treba da nastave", rekao je Obradović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC