• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Brine me Đedović...

Autor mondo.ba

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Ivanović na početku priprema za kvalifikacije za EP kaže da će eventualno odsustvo Nihada Đedovića biti veliki nedostatak za "zmajeve", a da je Di Džej Kuper taj koji može da pravi razliku.

 Ivanović: Brine me Đedović... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Zmajevi" su počeli pripreme za kvalifikacije za EP u kojima će igrati protiv Velike Britanije, a selektor Duško Ivanović je optimista, iako ne želi da potcjenjuje protivnike.

"U ovom sastavu, u kojem ćemo biti, najbitnije je da se stvori timski duh, da igramo kao ekipa koja je već godinu zajedno. Znači da se stvori zajedništvo, poznavanje u igri... Ako u tome uspijemo, to može da bude velika prednost za nas. Britanija u košarci možda nije neka velika sila, ali su odlična ekipa s nekoliko izvrsnih igrača. Uostalom, vidjeli smo njihov spisak na kojem su i Lui Deng i Džoel Frilend, kao i većina igrača sa posljednjeg Evropskog prvenstva", rekao je Ivanović u intervju za "Dnevni avaz".

Novi član reprezentacije je Di Džej Kuper, a Ivanović od njega dosta očekuje.

"Uzeli smo Kupera zato što mislim d aje napadački izuzetno talentovan. Posjeduje odličan prelged igre, dobro igra 'pick and roll', ima i šut. Kako sam ja to vidio Kuper za reprezentaciju BiH može da napravi razliku, pregledom i asistencijama da otvori šut Mirzi Teletoviću, Marku Šutalo, Nemanji Mitroviću..."

Izvor: MONDO

Ono što brine selektora BiH je povreda jednog od najboljih "zmajeva", Nihada Đedovića.

"Veoma sam zabrinut. Nihad je jedan od glavnih igrača, ali ne znam kako će se sve ovo s povredom završiti. Ako on ne bude mogao igrati to će biti veliki nedostatak i ostali momci moraće dati mnogo više. Nema druge".

Ivanović s eosvrnuo i na veliki uspjeh Jusufa Nurkića koji je izabrana kao 16. pik na NBA draftu. Njega je uzeo Čikago koji ga je odmah trejdovao u Denver Nagetse, a iako još nije jasno da li će Nurkić odmah u NBA ili ne, Ivanović smatra da su mu sva vrata najjače lige na svijetu širom otvorena.

"Nurkić je pokazao da je jedan od najvećih talenata na svojoj poziciji u Evropi. Prema informacijama koje ja imam on bi trebao igrati za U-20 reprezentaciju BiH, a potom doći kod nas u tim. Nakon toga na njemu je odluka – otići odmah u NBA ili čekati u Evropi. S ovom pozicijom na draftu koju ima njemu su širom otvorena vrata NBA lige", rekao je Ivanović.

Paralelno sa reprezentacijom BiH Ivanović će voditi i ekipu Panatinaikosa, šestostrukog prvaka Evrope.

"Bio sam skoro dvije godine bez posla i želio sam pravu ekipu, odnosno ekipu koja igra Evroligu. Mislim d aje Panatinaikos veliki klub, ima tradiciju, velike embicije, tako da se sve poklopilo. Radimo, tražimo igrače... Nadam se, prvo da možemo napraviti dobar tim, a onda i dobru sezonu", rekao je Ivanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC