• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KS BiH: Kaznićemo Nurkića!

Autor mondo.ba

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine izdao u petak oštro saopštenje povodom odluke talentovanog centra Jusufa Nurkića da svojevoljno napusti pripreme reprezentacije.

 KS BiH: Kaznićemo Nurkića! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

KS BiH sa ljutnjom je dobio informaciju da je snažna "petica" reprezentacije i budući centar Denver Nagetsa otkazala nastup u kvalifikacijama za Evrobasket 2015. godine.

"Jusuf Nurkić je od selektora Duška Ivanovića nakon prijateljske utakmice sa Švedskom u Zenici 27.07.2014. zatražio slobodno dan više u odnosu na ostale igrače, kako bi završio privatne obaveze i obaveze prema svom novom klubu Denver Nagetsima", piše u saopštenju Saveza.

"Iako košarkaška reprezentacija BiH ima vrhunski tim doktora, sa dugogodišnjim iskustvom u sportskim povredama, radi zdravlja našeg najperspektivnijeg igrača i njegovog samopouzdanja u narednim kvalifikacionim utakmicama, selektor Duško Ivanović mu je dozvolio odlazak. Nakon što je istekao rok za povratak na pripreme košarkaške reprezentacije, Jusuf Nurkić je na apsolutno iznenađenje stručnog štaba, medicinskog tima reprezentacije BiH i svih zaposlenih u KS BiH, obavestio Kancelariju KS BiH da se neće vratiti u trening kamp, jer njegova koljena nisu dobro i jer mora da se liječi", objašnjeno je.

Navedeno je i da Nurkić nije htio da odgovara na brojne pozive i da se javljao isključio novinarima.

"Njegove izjave smo mogli pratiti isključivo kroz određene medije, što smatramo neozbiljnim pristupom jednog A reprezentativca, NBA igrača, a pogotovo kapitena jedne od selekcija BiH".

KS BiH saopštio je i da Nurkić nije dostavio ljekarskom timu reprezentacije nijedan zdravstveni nalaz.

"Neodgovorno napuštanje košarkaške reprezentacije BiH od strane Jusufa Nurkića pred najvažnije kvalifikacione utakmice naše državne selekcije u ovoj godini i u kojoj osim što se borimo za deveti nastup na Evropskim prvenstvima, direktno zavisi i finansijski opstanak svih košarkaških selekcija BiH smatramo teškim prekršajem discipline i odnosa prema državnom grbu".

On neće biti kažnjen od strane FIBA jer sankcije s tim u vezi nisu primjenljive i na NBA igrače.

"U suprotnom, ponašanje Jusufa Nurkića bi od strane KS BiH već bilo drastično sankcionisano. KS BiH će u svakom slučaju razmotriti i u narednom periodu donijeti odluku o sankcijama za Jusufa narušavanje zbog discipline i ugrožavanja rezultata košarkaške reprezentacije BiH", podvučeno je u saopštenju KS BiH.

Mirza Teletović i saigrači boriće se za plasman na EP kroz Grupu A, a rivali će im biti Velika Britanija i Island.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC