• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Velić: Liga već neregularna

Autor mondo.ba

Trener Širokog Brijega Ivan Velić smatra da je ovogodišnja košarkaška Liga Bosne i Hercegovine već na startu neregularna.

 Ivan Velić: Liga već neregularna Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Košarkaška Liga 13 Bosne i Hercegovine već nakon dva kola pretvorila se u Ligu 12 zbog odustajanja ekipe Posušja. Samim tim sada se mora promijeniti raspored utakmica, a ne zna se ni koliko ekipa će ispasti iz takmičenja. Ovakvim stanjem najblaže rečeno su nezadovoljni u ekipi Širokog Brijega. Kivni su prije svega na Košarkaški savez Bosne i Hercegovine.

"Trebalo je da igramo sa Posušjem, a sada igramo sa Bosnom. To znači da je liga praktički neregularna već na svom otvaranju. Pogledao sam većinu utakmice do sada i predlažem da se liga igra mjesec dana. Tako bi se svi na brzinu naplatili, a i klubovima bi bilo lakše platiti igrače i trenere za samo jedan mjesec nego za cijelu sezonu. Možda bi se mogao dozvoliti i prelazak igrača iz kluba u klub nakon svakog kola, i tu bi se moglo lijepo zaraditi", kaže ironično Velić za "Nezavisne".

"U ovoj ligi su svi zaštićeni, izuzev igrača i trenera. Ovo ne govorim zbog svog kluba, jer imamo dobre ljude u rukovodstvu koji brinu o nama. Pričam zbog ostalih igrača i trenera koji igraju za sitniš, a niko ne vodi računa o njima. U ovoj 'domaćinskoj ligi', kako je volim nazvati, veoma lako se mogu ozlijediti. Nakon toga praktično završavaju na ulici. Ako neko radi za dobrobit košarke i omladine, onda bi ih trebalo zaštiti na parketu, stvoriti im normalne uslove za igru. Iskreno, svašta sam viđao, ali da trener uz aut liniju izgura igrača i za to dobije samo tehničku, to nisam nigdje do utakmice u Tuzli. Mislim da u našoj ligi kreativniji igrači nisu nimalo zaštićeni i definitivno će nam trebati vremena da se naviknemo na nove kriterije suđenja, odnosno na igru na granici faula, ponekad i ozljede," rekao je Velić, čija ekipa je doživjela dva poraza.

"Igrali smo dosta dobro tokom pripremnog perioda, ali su nas onda zadesile teške povrede naših ključnih igrača. Zbog toga smo izgubili intenzitet na treninzima, a to se onda osjeti i na utakmicama. Istina, izgubili smo od kandidata za Ligu 6, pogotovo tu mislim na Spars. To je jako lijepo selekcionirana mlada ekipa, koja ima uhodan sistem. Jako mi se sviđaju, posebno Aleksej Nikolić, Stefan Glogovac i Nedim Buza. Mislim da su njih trojica prerasli ovaj nivo košarke i da već sada mogu igrati u najmanju ruku Evrokup", kaže Velić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC