• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Liga BiH već neregularna"

Autor mondo.ba

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine svojim odlukama narušio je regularnost takmičenja u prvenstvu i to poslije samo dva odigrana kola, smatraju predstavnici srpskih klubova u Ligi 13.

 "Liga BiH već neregularna" Izvor: MONDO/P. Stojanović

Izvor: MONDO/P. Stojanović

Komesar Lige BiH Jadran Lasetović istakao je za "EuroBlic" da samo sprovodi odluke Izvšnog odbora KS BiH, koji je pred početak tzv. "Lige 13" vratio Kakanj i Posušje iako je bilo jasno da Hercegovci sa smo devet igrača neće moći da igraju.

"Nakon odustajanja, Posušje je kažnjeno. Krenuće od najnižeg stepena takmičenja i tri godine neće moći da se vrati u prvenstvo. Takođe smo napravili modulaciju da dvije ekipe ne bile slobodne", rekao je Lasetović, ali nije imao odgovore na pitanja koliko klubova sada ispada i zašto se Posušje uopšte vratilo nakon ispadanja prošle sezone.

Klubovi iz Republike Srpske ogorčeni su posljednjim dešavanjima i odlukama Saveza u Sarajevu, ali i ponašanjem srpskih predstavnika u zajedničkim organima.

Treće kolo novi raspored

Zrinjski - Heo

Čelik - Kakanj

Građanski - Varda

Mladost - Leotar

Široki - Bosna Rojal

Spars - Sloboda

 Direktor Mladosti Milan Barašin je izjavio da je mrkonjićki klub pred početak Lige BiH dostavio 10 zahtjeva kako bi unaprijedio ligu, ali su usvojena samo dva i to ona najmanje bitna - da se Kup BiH igra po entitetima sa zajedničkom završnicom.

"Svi ostali zahtjevi koji se odnose na smanjenje troškova kotizacije, službenih osoba, donošenje jasnih propozicija bez ikakvih naknadnih promjena su odbijeni. Umjesto toga dobili smo ligu sa 13 klubova bez ikakvog osnova osim što je Savez želio što više ekipa zbog novca i plaćanja kotizacije. Bošnjački dio Saveza je administrativnim putem povećao broj svojih klubova. Sve ovo na žalost vodi gašenju košarke i nešto mora da se mijenja", rekao je Barašin.

Slično mišljenje imaju i u trebinjskom Leotaru.

"Bojim se da ovi potezi vode ka gašenju klubova jer se samo povećavaju troškovi bez pravih rješenja. Gledaju se samo lični interesi, a nema dugoročne strategije i svakim danom situacija je sve teža. Nisam optimista da će klubovi uspjeti da se izbore sa ovim jer je napravljen presedan sa vraćanjem timova. Sad će svako ko ispadne iz lige tražiti povratak administrativnim putem", naglasio je direktor Trebinjaca Miodrag Šakotić.

I u Građanskom se slažu sa njegovom ocjenom.

"Od starta sezone KS BiH nije poštovao propozicije. Stav našeg kluba je da se ovakva situacija ne smije ponavljati i da se propozicije i pravilnik moraju striktno poštovati", rekao je sportski direktor Građanskog Dragoljub Jovanović za banjalučki dnevnik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC