• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović: Izbjeći Ruse i Italiju na Evrobasketu

Autor mondo.ba

Generalni sektretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović i predsjednik Elmedin Konaković, prisustvovaće žrijebu grupa za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Žrijeb grupa Evrobasketa, koji će prvi put biti održan u četiri zemlje - Francuskoj, Hrvatskoj, Letoniji i Njemačkoj, od 5. do 20. septembra 2015. godine, biće obavljen 8. decembra u pariskom Diznilendu.

Selektor "zmajeva" Duško Ivanović neće prisustvovati žrijebu zbog obaveza u atinskom Panatinaikosu.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dozvolila je domaćinima grupa da biraju po jednu reprezentaciju koju će ugostiti. Francuska je odabrala Finsku, Hrvatska Sloveniju, Njemačka Tursku, a Letonija Estoniju.

Mahmutović je u izjavi za agenciju Fena naglasio da će BiH igrati u Hrvatskoj ili Francuskoj, pošto su reprezentacije iz trećeg šešira Letonija i Turska već popunile pozicije u preostale dvije grupe.

"Nama su preostale Hrvatska ili Francuska, a iskreno nisam siguran gdje bi nam više odgovaralo da igramo. Francuska je dalje i bilo bi teže našim navijačima da nas bodre, a s druge strane lakše bi izašli na kraj s Fincima. Hrvatska je odabrala Sloveniju, a svi znamo kakve su te dvije selekcije. Hrvatska jeste bliže, ali sigurno bi nam ta grupa bila mnogo teža od Francuske", rekao je Mahmutović.

Generalni sekretar KSBiH se nada da će reprezentacija BiH imati sreće u žrijebu te izbjeći Italiju iz četvrtog i Rusiju iz šestog šešira.

"To su reprezentacije koje su pale u renkingu, ali to ništa ne mora značiti. Ako im se odazovu igrači kojima raspolažu biće veoma snažne reprezentacije koje u svojim redovima imaju nekoliko NBA igrača. Nadam se da ćemo imati sreće i izbjeći te dvije ekipe".

Mahmutović vjeruje da BiH u punom sastavu sigurno može daleko na šampionatu Evrope.

"Ako nas povrede zaobiđu i ako igrači budu zdravi zaista vjerujem da možemo ostvariti plasman među osam najboljih i boriti se za medalju i plasman na Olimpijske igre. Imamo zaista odlične igrače koji nastupaju u jakim takmičenjima, a mnogi od njih tek trebaju da zaigraju u punom kapacitetu", zaključio je Mahmutović.

BiH će žrijeb grupa za EP dočekati u trećem šeširu, zajedno sa selekcijama Grčke, Turske i Letonije.

U prvom šeširu nalaze se Francuska, Litvanija, Španija i Hrvatska, dok su u drugom Slovenija, Ukrajina, Srbija i Finska.

Poljska, Belgija, Makedonija i Italija nalaze se u četvrtom šeširu, a Njemačka, Izrael, Češka i Gruzija u petom.

U posljednjem, šestom šeširu nalaze se Holandija, Rusija, Island i Estonija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC