• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mahmutović za MONDO: Sigurno prolazimo grupu!

Autor mondo.ba

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović nakon žrijeba za Eurobasket 2015. godine zadovoljno trlja ruke, uvjeren da će "zmajeve" proći grupu u konkurenciji Francuske, Finske, Poljske, Izraela i Rusije.

 Mahmutović za MONDO: Sigurno prolazimo grupu! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Žrijeb za Eurobasket 2015. godine išao je na ruku reprezentaciji Bosne i Hercegovine, koja će u konkurenciji Francuske, Finske, Poljske, Izraela i Rusije tražiti jedno od prva četiri mjesta koje vode u narednu fazu takmičenja.

Na izvlačenju grupa, koje je danas održano u Parizu, delegaciju Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine predstavljali su generalni sekretar Harun Mahmutović i i predsjednik Elmedin Konaković.

Nakon što su izvučeni rivali u grupi A, čije utakmice će se igrati u Francuskoj, odnosno Monpeljeu, generalni sekretar KS BiH nije krio zadovoljstvo, smatraćju da BiH ima realne šanse za prolaz u drugu fazu takmičenja.

"Zadovoljan sam žrijebom. Mislim da možemo proći grupu, odnosno uvjeren sam da prolazimo. I mislim da nećemo na tome stati. Ubijeđen sam da možemo da napravimo i nešto više", izjavio je za MONDO Mahmutović.

Želja uoči žrijeba bila je da se izbjegne Rusija i Italija iz šestog šešira. Ipak, nije u potpunosti ostvarena.

"Možda nismo morali da dobijemo Rusiju iz tog šestog šešira, jer zna se ko je Rusija. Mogli smo da izvučemo ili Island ili Holandiju, ali šta je tu je", istakao je generalni sekretar Saveza.

Može se reći da su "zmajevi" dobro prošli prilikom žrijeba, s obzirom da su mogli biti svrstani u grupu C, u kojoj su na kraju završili Hrvatska, Slovenija, Grčka, Makedonija, Gruzija i Holandija.

Evropsko prvenstvo u košarci biće održano u četiri države u septembru 2014. godine. Domaćini grupne faze takmičenja su Francuska, Hrvatska, Njemačka i Letonija, dok će završnica biti odigrana u francuskom gradu Lilu.

Titulu osvojenu prije dvije godine u Sloveniji brane reprezentativci Francuske.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC