• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raza: Harun mi tražio 100.000 za posao selektorke!

Autor mondo.ba

Legendarna košarkašica Razija Mujanović i menadžer Jusufa Nurkića Enes Trnovčević prokomentarisali tužbe koje je protiv njih podnio generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović.

Gensek KS BiH presavio je tabak i tužio za klevetu Mujanovićevu, Nurkića i Trnavčevića, a reakcije su brzo stigle sa stranica "Avazovog Sporta", koji će se uz Federalnu TV takođe naći na sudu.

"Što se tiče tužbe kojom meni prijeti, samo mogu ponoviti da smo prije nekoliko godina imali sastanak i da mi je Mahmutović rekao da donesem 100.000 maraka i da će mi on dati da vodim reprezentaciju. Znači, čovjek me tuži zbog riječi koje je sam izrekao. Taj čovjek mene mrzi, a da ni sam ne zna zašto", izjavila je Razija i dodala:

"Harun meni priča o patriotizmu, a ako ćemo gledati ko je patriota, mogu mu reći samo jedno - ja sam 1993. finansirala i organizovala našu reprezentaciju da bismo mogli igrati Mediteranske igre, a on mi 20 godina poslije rata priča da ne možemo imati žensku reprezentaciju".

Legenda ženske košarke u bivšoj Jugoslaviji je prokomentarisala i najavu Mahmutovića da će tužiti još Jusufa Nurkića i njegovog menadžera Enesa Trnovčevića.

"Da radi iskreno i pošteno vjerovatno ne bi ni doveo sebe u situaciju da tuži koga stigne. On jednostavno šikanira Nurkića i tjera od reprezentacije, a neka javnost procijeni ko je potrebniji našoj košarci - neko kao Mahmutović, kakvih ima ko zna koliko, ili Nurkić, kakvih je malo ne samo kod nas nego i u svijetu i koji narednih deset godina može biti lider reprezentacije", podvukla je Mujanovićeva.

"Drago mi je što se Mahmutović prepoznao"

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Enes Trnovčević, menadžer NBA košarkaša Jusufa Nurkića, zahvalio se na tužbi jer mu je "razbila monotoniju" penzionerskih dana.

"Samo neka mi javi da li me tuži sudu ili preko Fejsbuka. Savjetujem mu da pregleda sve svoje izjave pa razmisli ko tu ima više materijala da koga tuži, on mene ili ja njega. Što se tiče tužbe protiv Jusufa, u Nurkićevom saopštenju izrečene su samo činjenice, a to je da je iz Lige mladih izbačeno više ekipa, ali ne prema kriterijima, te da su čelnici Saveza pričali da je Liga besplatna, a na kraju se ipak plaćala kotizacija. Njegovo ili neko drugo ime nisu ni spominjani u saopštenju, ali meni je drago da se Mahmutović u njima prepoznao", rekao je Trnovčević.

Nurkićev menadžer ne shvata kako neko može da podigne tužbu protiv Razije Mujanović.

"Raza je takvo ime naše košarke da ni Mahmutović ni ja ne možemo stati u istu rečenicu kad se spomene njeno ime. Sramotno je da je jedna takva osoba eliminisana iz naše košarke i da se protiv nje podnose tužbe. Sebe ne opravdavam u sukobima, jer ne izbjegavam konflikte, ali nikad nisam čuo da je neko imao sukob sa Razom. Ona je i igračka i moralna veličina", rekao je Trnovčević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC