• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gensek KS BiH tužio Nurkića!

Autor mondo.ba

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Harun Mahmutović tužio je centra Jusufa Nurkića i njegovog menadžera Enesa Trnovčevića za klevetu. "Navijači BiH zaslužuju da znaju istinu", kaže Mahmutović.

 Gensek KS BiH tužio Nurkića! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prvi operativac KS BiH podigao je tužbu protiv pomenutog dvojca i sada će pravdu tražiti na Sudu kako bi skinuo ljagu sa svog imena. Podsjetimo, u proteklim mjesecima, ime Haruna Mahmutovića nebrojeno puta spomenuto je u negativnom kontekstu, te su izrečene teške optužbe na njegov račun.

"Nisam želio da dođe do ovog, ali izgleda da se drugačije ne može dokazati istina. Želim svima dokazati da nisam kriv i sada je na Sudu da to utvrdi s obzirom na to da je moj advokat predao tužbu. Na ovaj korak odlučio sam se prije svega zbog naroda i vjernih navijača naše reprezentacije jer oni zaslužuju da znaju istinu. Optužbe da sam uzeo 300.000 evra za papire Emira Preldžića, kao i one da KS BiH netransparentno troši novac USAID-a namijenjen za razvoj košarke neosnovane su, a druga strana nije iznijela niti jedan dokaz za eventualne nečasne radnje", rekao je Mahmutović, a prenijelo "Oslobođenje".

Izvor: MONDO/Samir Cacan

TUŽIO I RAZU, AVAZ I FTV

Gensek KS BiH je zbog klevete tužio i proslavljenu košarkašicu bivše Jugoslavije Raziju Mujanović, te medijske kuće "Dnevni avaz" i "Federalnu" televiziju (FTV) jer su po njegovom mišljenju u javnost plasirali samo "jednu stranu medalje".

Nekoliko dana nakon Nurkićevih optužbi, oglasili su se iz USAID-a riječima da su "ponosni što već drugu godinu pomažu sportsko i fer takmičenje stotina mladih iz svih krajeva BiH kroz podršku Ligama mladih" ne osvrćući se na optužbe košarkaša Denver Nagetsa.

"Riječ je o preozbiljnoj organizaciji da bi njeni čelnici direktno odgovorili jednom igraču, te su se zbog toga oglasili na svojoj stranici", istakao je Mahmutović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC