• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Široki je najbolji kad je najpotrebnije"

Autor mondo.ba

Trener košarkaša Širokog Ivan Velić prezadovoljan je maksimalnim učinkom u prva četiri kola "Lige 6" Bosne i Hercegovine. "Vjerovatno smo osigurali poziciju dva pred plej-of, a imamo realne šanse i da budemo 'Broj 1'".

 "Široki je najbolji kad je najpotrebnije" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Tim sa "Pecare" je ostvario tri gostujuće pobjede i domaći trijumf nad prvim favoritom prvenstva i braniocem titule - Igokeom iz Aleksandrovca.

Nad raspoloženim hercegovačkim timom najprije je "pao" Zrinjski u Mostaru  (75:84), potom "igosi" na "Pecari" (63:57), uslijedila je zatim "šetnja" kroz Trebinje protiv Leotara 53:72 i na koncu slavlje u Sarajevu nad Sparsom (67:74).

"Produžili smo dobru igru iz prva tri kola, odigrali na visokom nivou. Stvari koje smo odradili na treninzima pripremajući se za Sparse, jako smo dobro proveli na terenu. Igrači su bili dobro koncentrisani i puni samopouzdanja, a rezultat takve pripreme i pristupa je bio da smo cijelo vrijeme kontrolisali rezultat i igru te apsolutno zasluženo dobili utakmicu protiv tima koji ima velike ambicije i koji ima jak i širok 'roster'. Ali, mislim da smo ih i lakše dobili nego u prošloj utakmici u Kupu BiH", izjavio je Velić za mostarski "Dnevni list".

LIGA 6, PETO KOLO, utorak 19 h

Široki - Sloboda

Igokea - Spars

Leotar - Zrinjski

TABELA:Široki 8, Igokea 7, Sloboda 7, Spars 6, Zrinjski 4, Leotar 4.

Sarajlije su u prvom dijelu sezone dva puta slavili nad Širokim, a Hercegovci u polufinalu Kupa BiH i sad u tzv. "Ligi 6".

"To je pokazatelj da dižemo formu i da igramo najbolje kad je to i najpotrebnije. Međutim, ovdje je svaka utakmica važna, a ima još puno mečeva do kraja. Važno je samo da ne bude problema s povredama".

Šef struke Širokobriježana se osvrnuo na činjenicu da je Široki imao najteži raspored - tri gostovanja i domaći meč s Igokeom.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Sad imamo puno lakši tako da smo vjerovatno osigurali poziciju dva pred plej-of, a imamo realne šanse i da budemo 'Broj 1'. Ima još puno utakmica, ali ne smijemo napraviti kikseve, pogotovo na domaćem terenu", naglasio je Velić.

Za njegovu ekipu nema odmora jer već u utorak u okviru petog kola dočekuju tuzlansku Slobodu, koju s klupe predvodi Damir Mulaomerović.

"Nezgodan su protivnik, rasterećen, ali mi igramo na 'Pecari' gdje se zna ko je favorit i tako ćemo se i postaviti", zaključio je Velić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC