• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Igokea "prebila" Spars, Široki jedva!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee već u prvoj četvrtini su demonstrirali silu nad sarajevskim Sparsima (30:4) i praktično osigurali pobjedu (89:55) u petom kolu prvenstva Bosne i Hercegovine. Široki u završnici "slomio" Slobodu - 86:82.

Izabranici Marka Trbića su prošli kao bosi po trnju u Laktašima! Bilo je 89:55 (30:4, 21:16, 24:17, 14:18) u korist domaćina.

Tim koji je osvojio "Ligu 12" sa učinkom 20-2 ne liči na sebe u nastavku takmičenja što je posebno pokazao u prvih 10 minuta utakmice sa Igokeom.

"Igosi" su u utorak uveče nemilosrdni punili koš Sarajlijama, prvenstveno Brejdi Heslip, pa je poslije prve četvrtine već bio poznat pobjednik utakmice (30:4).

U drugom periodu gosti su se stabilizovali, ali je razlika do poluvremena ipak porasla na +31 (51:20). Ista slika na parketu u dvorani u Laktašima viđena je i tokom trećeg kvartala - ekipa Željka Lukajića se poigravala sa demoralisanim košarkašima Sparsa, prednost je konstantno rasla, da bi u posljednjoj četvrtini priliku dobili i rezervisti pa se vođstvo malčice istopilo.

Ipak, to nikako ne umanjuje ubjedljiv trijumf aktuelnog šampiona BiH.

Domaćina je predvodio najefikasniji akter meča Heslip sa 23 poena, Duško Bunić se u pobjedu ugradio sa 14, a Džonatan Džons sa četiri pogotka manje. Kod gostiju prva imena bili su Igor Josipović sa "dabl-dabl" učinkom od 10 koševa i 10 skokova i Dino Hodžić sa tri pogotka više.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Za razliku od dvoboja u Laktašima, mnogo neizvjesnije je bilo na "Pecari", gdje je lider "Lige 6" Široki ugostio tuzlansku Slobodu i tek u posljednjem minutu osigurao pobjedu za nastavak maksimalnog učinka - 86:82 (27:20, 21:27, 19:12, 19:23).

Sa sedam razlike je tim Ivana Velića dobio prvi period, ali su gosti iz Tuzle sa +6 uzvratili do odlaska na odmor (48:47).

REZULTATI 5. KOLA:

Igokea - Spars 89:55

Široki - Sloboda 86:82

U srijedu:

Leotar - Zrinjski (19 h)

TABELA:Široki 5-0, Igokea 4-1, Sloboda 3-2, Spars 2-3, Zrinjski (-1) 0-4, Leotar (-1) 0-4.

Velić je vjerovatno bio izuzetno ljut na svoje igrače na poluvremenu, pa su Hercegovci po povratku na parket dodatno pojačali odbranu i pred odlučujućih 10 minuta stekli osam koševa razlike.

Ali za samo nekoliko minuta su ga ispustili jer su Tuzlaci napravili sjajnu seriju i okrenuli rezultat u svoju korist za +6 na šest minuta do kraja. Gosti su održavali vođstvo od nekoliko poena do same završnice, kad je domaćin uspio da na "iskustvo i mišiće" odnese trijumf.

Kod domaćina odskočili su Ivan Mimica sa 19 poena, Ivan Novačić je dodao 14, Josip Bilinovac pogodak manje, a Toni Katić 11 koševa uz po osam skokova i asistencija.

Na drugoj strani, izabranike Damira Mulaomerovića predvodio je "četverac" - Mirza Hrnčić (20 poena, 11 skokova), Ratko Petrić (17 poena), Adi Sarajlić (12 koševa, 13 asistencija) i Ramo Rizvić, kojem je "zera" nedostajala da zabilježi "tripl-dabl" (20 pogodaka, devet skokova, osam asistencija).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC