• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić pred Zrinjski: Igrati kao da su Real!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener Igokee Željko Lukajić prihvata ulogu favorita u meču Lige 6 protiv Zrinjskog, ali svojoj ekipi ne dozvoljava opuštanje, jer bi kiks značio povratak daleko unazad.

Dva kola ostala su do završetka košarkaške Lige 6 i početka plej ofa za pravaka BiH, a u pretposljednjem kolu Igokea će u nedjelju u Laktašima dočekati ekipu Zrinjskog.

Aleksandrovčani su veliki favoriti, ali trener Igokee Željko Lukajić ističe da njegova ekipa razmišlja samo o ovom meču i da mora biti maksimalno motivisana.

"Naš primarni zadatak je prvo mjesto pred plej of, za to smo se borili i to treba da ostvarimo. Imali smo dobar test na vrućem terenu u Tuzli. Ostvarili smo jedan dobar rezultat i sada, ako ćemo matematički da se igramo, 90 posto je posla urađeno, ali tih preostalih 10 odsto je znak da nema opuštanja do kraja. Imamo utakmicu u posljednjem kolu protiv Sparsa koji su izvanredni pontencijali, dobar materijal, dobra selekcija. Sigurno je da je Igokea svima jedan dobar test, jedan izazov da uzmu skalp velikom favoritu. Nema opuštanja, jedan kiks bi nas vratio mnogo unazad. Nadam se da smo svi svjesni situacije i razmišljamo samo o sljedećoj utakmici. Prvo Zrinjski pa ćemo se spremati za Sparse i da spremni dočekamo plej of“, rekao je Lukajić.

O polufinalu, kaže, ni ne razmišlja dok se ne odigraju preostala dva kola.

"Ne razmišljamo o polufinalu, ni o Sparsima, samo o Zrinjskom. Oni su završili svoje takmičenje, jedini su tim koji nema šansi za plej of, svi ostali imaju i teoriju. To što su oni izgubili šanse to je nama veća obaveza, profesionalci ne smiju da prilaze jednoj utakmici lakom a drugoj teško. Moraju na pravi način ispunjavati obaveze jer i utakmica je jedan vid kontrole, testa, treninga koji održava za ono ubuduće", rekao je Lukajić i dodao da je na njemu da motiviše igrače.

"U sportu je najteže motivisati. Mani je najlakše kada igramo velike utakmice, derbije, utakmice protiv Zvezde i Partizana, ne trebam tu da trošim svoje varijante i ideje za motivaciju nego čak moram i da stišavam, ispuštam malo tog adrenalina. Moj zadatak je da objasnim igračima, da ih skoncentrišem i pripremim da je Zrinjski u ovom trenutku Real Madrid. Kao profesionalci to moramo da shvatimo i ne smijemo dozvoliti kiks, a na meni je da taj način doziram i da svi budemo u funkciji, i da završimo na pravi način i održimo tu formu“.

Igokea je pružala i dobre i lošije partije tokom sezone, ali Lukajić je zadovoljan urađenim od dolaska na klupu .

"Mnogo je urađeno posla i rezultati u posljednjim utakmicama ABA lige i stvari na posljednjim utakmicama su pokazali da to nije onaj tim koji je u jednom trenutku bio u apatiji, letargičan, bezidejan i 'bezbojan', da se tako izrazim. Sada je već to došlo na svoje sa ljudima koji su tada bili povrijeđeni, kao što je Čakarević, sa igračima koji su pridošli i donijeli osvježenje i sa vremenom koje je jako bitno da se stvari neka ideja i filozofija onog što želim da ostvarimo. Mislim da smo dosta napredovali, ali ja pripadam onim trenerima koji nikad nisu zadovoljni i uvijek traže bolje, ali u svakom slučaju mnogo bolje je nego što je bilo. Vjerujem da imamo i snagu i želju i moć, i atmosferu da napadnemo i odbranimo tu titulu i da ostvarimo rezultat koji želimo i cilj koji smo postavili da i dalje igramo u takmičenju koje će se zvati da li primarna da li ABA liga“, rekao je Lukajić.

Košarkaš Igokee Dušan Katnić upozorio je da on i njegovi saigrači ne smiju dozvoliti da se kao u prošlom kolu protiv Slobode nadigravaju, već da moraju maksimalno da uđu u utakmicu i opravdaju ulogu favorita.

"Sigurno je da smo najkvalitetnija ekipa u ligi, imamo dosta igrača u rotaciji. Respektujemo svakoga i ono što je najbitnije je taj naš pristup od samog početka, gdje treba da u svaku utakmicu treba da ulazimo, protiv bilo koga, maksimalno, a ne da kao prošlu utakmicu igramo egal poluvrijeme, što drugim ekipama može da da neku hrabrost i nalet i možemo da imamo problema. U svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno i mislim da neće biti problema", rekao je Katnić.

On i njegovi saigrači svjesni su od koga u ekipi Zrinjskog prijati najveća opasnost, ali su opet posvećeni svojoj igri.

"Nije im igrao Princ, bio je povrijeđen, ne znam da li će igrati protiv nas. On je najjači igrač i prvo treba njega zaustaviti pa ostale, mada u suštini mi gledamo nas i da što bolje uđemo u utakmicu i mislim da neće biti problema", rekao je Katnić

Parovi 9. kola:

Nedjelja

Široki – Spars (18.00)

Igokea – Zrinjski (19.00)

Leotar – Sloboda (20.00)

Poredak : Igokea 7-1, Široki 7-1, Spars 5-3, Sloboda 3-5, Zrinjski 1-7, Leotar 1-7

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC