• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Odmor, Spars, pa ono pravo, plej-of!

Autor mondo.ba

Trener Igokee Željko Lukajić naglasio je poslije pobjede nad Zrinjskim da ekipi predstoji nekoliko dana odmora pred odlučujući meč sa Sparsima za prvo mjesto u Ligi 6, a potom i ono najvažnije bitka za odbranu titule.

"Igosi" su zaledili Mostarce u Laktašima na sibirsku temperaturu od "-46", što je i bilo za očekivati obzirom da su "plemići" izgubili sve šanse da se domognu plej-ofa, ali i zbog činjenice da su na noge šampionu Bosne i Hercegovine poveli i nekoliko mladih igrača.

Ipak, prva stvar koju je Željko Lukajić izrekao nakon osmog trijumfa u Ligi šest bilo je da su "najteže utakmice one koje su unaprijed dobijene".

"Kada gledate pozicije nas i Zrinjskog nema tu nikakve dileme, mi smo bili apsolutni favoriti. Zrinjski je bio bez motiva, oni su svoje završili, čak nisu došli ni u kompletnom sastavu, dok je nama pobjeda bila neophodna kako bismo ostali na putu za plasman na prvu poziciju pred početak plej-ofa", izjavio je strateg Aleksandrovčana.

Lukajićevom timu je meč sa Mostarcima poslužio i kao svojevrstan trening.

"Iskoristili smo ovu utakmicu da još malo provjerimo linije tima, 'zategnemo' nešto što možda ne štima kako bi maksimalno spremni ušli u narednu utakmicu protiv Sparsa u Sarajevu koja će biti mnogo teža od ove. Svi igrači su igrali, svi su iskoristili šansu čak se i upisali u strijelce. Napravili smo određene poteze kako bi neke igrače odmorili, sačuvali im svježinu tako da nas sada očekuje sedam dana odmora. Nakon posljednje utakmice protiv Sparsa očekuje nas ono što svi čekamo, a to je početak plej-ofa", naglasio je trener "igosa".



Najefikasniji košarkaš Igokee sa 15 poena bio je Đorđe Drenovac, koji je podvukao da su Aleksandrovčani od prvog minuta opravdali ulogu favorita.

"Odigrali smo angažovano u odbrani, trčali smo kontre, došli do naše igre, a uz sve to pogađali smo šuteve u velikom procentu i mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili. Za nas je ovaj trijumf bio izuzetno bitan jer smo napravili još jedan korak ka tituli šampiona", rekao je Drenovac.

U posljednjem kolu, Igokea gostuje u Sarajevu i ukoliko zabilježi pobjedu obezbijediđe prvu poziciju pred početak plej-ofa.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC