• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Igokea ovjerava "pol poziciju"

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee u nedjelju uveče gostuju u Sarajevu i eventualnim trijumfom nad Sparsom bi osigurali prvu poziciju i prednost domaćeg parketa pred početak plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

 LIGA 6: Igokea ovjerava "pol poziciju" Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Igosi" su u posljednjem kolu Lige 6 apsolutni favoriti za trijumf u Sarajevu, ali i najozbiljniji kandidat za titulu koja bi im osigurala nastup u regionalnoj ABA ligi i naredne sezone.

Bez obzira što je Igokea u prvom meču deklasirala Spars (89:55), u ekipi Željka Lukajića nema opuštanja pred nedjeljno gostovanje.

TABELA

Igokea 8-1, Široki 8-1, Spars 5-4, Sloboda 3-6, Leotar 2-7, Zrinjski 1-8.

"Spars je mnogo kvalitetnija ekipa u odnosu na ono što su pokazali u našem prvom meču. Generalno, mislim da pružaju lošije partije u Ligi 6, nego u Ligi 12, ali su svakako vrlo opasna ekipa. Imaju u svojim redovima pojedince koji svakom mogu da postignu dvadeset i više poena, a posebno će biti opasni pošto za njih ovaj meč nema rezultatski značaj. Ipak, realno gledajući, mi smo trenutno vodeći na tabeli, aktuelni smo prvaci i ne plašimo se nikoga", izjavio je centar Aleksandrovčana Duško Bunić za "Glas Srpske".

Sarajlije su već osigurale nastup u plej-ofu i rasterećeni dočekuju šampiona BiH.

"Dobro smo se pripremili za susret s Igokeom. Sigurno je da će biti veoma teško doći do pobjede, ali se nećemo predati. Učinićemo sve što je u našoj moći da pariramo Igokei, koja je objektivno najjača ekipa u Ligi 6", rekao je "Nezavisnim novinama" Mirza Trnka, pomoćni trener Sparsa, koji će za protivnika u polufinalu vjerovatno dobiti Široki.

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA

Nedjelja, 20 časova

Spars - Igokea

Zrinjski - Leotar

Sloboda - Široki

Za posljednje četvrto mjesto i Igokeu u polufinalu bore se tuzlanska Sloboda i Leotar iz Trebinja. Tuzlaci su domaćini ekipi sa "Pecare", dok će Trebinjci biti gosti mostarskog Zrinjskog.

Trener Slobode Damir Mulaomerović je pred ključnu utakmicu sa Širokim istakao za klupski sajt da su Hercegovci favoriti, ali da će njegov mladi tim dati svoj maksimum pred punim "Mejdanom".

"Sudbinu držimo u svojim rukama i sami odlučujemo hoćemo li u polufinale doigravanja. Široki je favorit, uz Igokeu su kandidati za prvaka. Pokušaćemo osposobiti neke povrijeđene igrače za ovu utakmicu. Znači, da pronađemo rezerve za što bolju igru. Jasno, osluškivaćemo i rezultat iz Mostara", rekao je Mulaomerović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC