• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mulaomerović da produži, Lukajić da završi seriju

Autor mondo.ba

Treneri Slobode i Igokee imaju različite želje i očekivanja pred drugu utakmicu polufinala plej ofa lige Bosne i Hercegovine.

 Mulaomerović da produži, Lukajić da završi seriju Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Izvor: Nemanja Babić/MONDO

Košarkaši Slobode u utorak dočekuju Igokeu i pokušaće da se revanširaju za više nego ubjedljiv poraz u prvom meču polufinala plej ofa. Igokea je u Laktašim slavila sa čak 38 poena razlike. Trener Slobode Damir Mulaomerović vjeruje da će njegov tim pred svojim navijačima odigrati puno bolji meč nego u Laktašima.

“Očekuje nas još jedna utakmica sa velikim favoritom. U prvoj utakmici smo opet bili impresionirani, ponekad i nedisciplinovani. Nećemo odustati od teze da će ova druga utakmica biti drugačija, odnosno nećemo odustati od namjere da se što energčnije suprostavimo Igokei. Ovo je najvjerovatnije posljednja utakmica u ovoj sezoni u Mejdanu te je to lijepa prilika da uživamo u košarci. “Naravno da je Igokea favorit, ali ja ću tražiti od svojih igrača da odigraju hrabrije i da budu disciplinovaniji. Borićemo se, pokušati iznenaditi favorizovanog protivnika i ko zna možda sezonu produžimo do subote”, rekao je trener Slobode Damir Mulaomerović.

Izvor: MN PRESS

Nakon ubjedljive pobjede u prvom polufinalnom meču, trener Igokee Željko Lukajić ističe da će utakmica u Tuzli biti mnogo teža i da opuštanja ne smije biti.

“ Očekujemo zaista paklenu atmosferu u Tuzli koja je grad košrke i navijači Slobode žive za ovakve utakmice. Teško je ponoviti igru kao u prvoj takmici kada smo imali sjajno šutersko veče, odličnu energiju i apsolutnu kontrlu od prvog do poslednjeg minuta. Međutim meni je bitno da moji igrači ponove pristup, želju i angažman koji smo imali u prvom susretu. Želim a iz jake odbrane dolazimo do lakih situacija u napadu. U svakom slučaju, mi idemo na pobjedu, trudićemo sa da polufinanu seriju završimo već nakon druge utakmice, a da li ćemo u tom uspjeti ostaje da se vidi” rekao je trener Igokee Željko Lukajić.

Meč u Tuzli igraće se u utorak u 19 časova, sat kasnije Spars u Sarajevu dočekuje Široki, koji vodi u seriji 1:0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC