• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea osvojila duplu krunu!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee osvojili su duplu krunu u BiH pobijedivši Široki 82:58 u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa za prvaka BiH.

Samo jedna pobjeda dijelila je Igokeu od osvajanjea duple krune i do nje su stigli već u utorak.

Igokea - Široki 82:58 (24:14:20:18, 20:16, 18:10)

Tri od tri! Sa tri pobjede u finalnoj seriji Igokea je stigla do treće titule prvaka BiH, ukupno četvrte u klupskoj istoriji.

Sezona nije počela najsjajnije za ekipu Igokee, poslije loših rezultata u ABA ligi smijenjen je trener Vlada Jovanović i na njegovo mjesto doveden je Željko Lukajić, ali je Igokea bila najbolja kada je bilo najpotrebnije.

Plej-of za prvaka BiH Igosi su odigrali odlično i možda i lakše nego što se očekivalo završili finalnu seriju sa 3:0 protiv Širokog i tako obezbijedili nastup u ABA ligi sljedeće sezone.

Pobjeda Igokee praktično nametala se od samog početka treće utakmice igrane u Laktašima, a gosti iz Širokog nisu uspjevali da zaustave raspoloženog Bunića, a ni Heslipa koji se raspucao, pogotovo u drugom poluvremenu i iznenađenja nije bilo.

Bunić sa 18 i Heslip sa 24 poena bili su najzaslužniji za ovaj trijumf, ali čitava ekipa Igokee odigrala je dobro, posebno u odbrani i osigurala pobjedu i duplu krunu.

U dvorani u Laktašima prisutni su bili i fudbaleri i stručni štab Fudbalskog kluba Borac, a sav prihod sa ove utakmice ići će kao prilog za spas banjalučkog kluba. Osim njih u dvorani su i košarkaši KKI Vrbas, kao i rukometaši Borca m:tel.

TOK MEČA:

ČETVRTA ČETVRTINA:

Posljednji tračak nade za Široki bila je mini serija 4:0 na početku posljednje četvrtine, ali poslije serije 8:0 Igokee bilo je jasno da je sve gotovo u Laktašima.

Uspjeli su košarkaši Širokog da prednost Igokee spuste sa 20 na 14 poena, što je naljutilo Lukajića koji je odmah pozvao tajm aut i žestoko kritikovao svoju ekipu.

Ponovo se u igri našao Brejdi Heslip i odmah je sa dvije vezane trojke povisio na 78:58 a potom i sa slobodnih bacanja na velikih 22 razlike.

Kanađanin je potom uz ovacije publike napustio igru jer sve je već gotovo.

U posljednjih minut i po Lukajić je zamijenio sve iskusne igrače pruživši im priliku da se odmore i da proslave titulu i prije posljednjeg zvižduka a priliku su dobili mlađi igrači.

Meč je završen, Igokea je pobijedila Široki 82:58.

TREĆA ČETVRTINA:

Razigrali su se Aleksandrovčani a početku treće četvrtine, sve je odlično funkcionisalo i u napadu, ali i u odbrani i Igokea je sredinom trećeg perioda stigla do velikih 20 poena prednosti 57:37.

Uslijedio je odgovor Širokog serijom 9:2, kojom je smanjio na 59:46, ali ju je okončao Džons poenima za 61:48.

Kao i na kraju drugog perioda i treći je Igokea završila šutem sa distance praktično uz zvuk sirene. Katnić je pogodio gotovo sa pola i treća četvrtina završena je reultatom 64:48.

DRUGA ČETVRTINA:

Široki je bolje otvorio drugu četvrtinu i prepolovio zaostatak na 25:20.

Serija Širokog ipak je bila kratkog daha, a Igosi su uzvratili sa serijom 7:0 i pobjegli na 32:20.

Ekipa Željka Lukajića održavala je desetak poena prednosti a minut i 15 sekundi prije kraja poenima Bunića, njegovim 16. stigla je i do maksimalnih 14 poena prednosti - 44:30.

Gosti su do kraja postigli još dva poena za 44:32 pred odlazak na odmor.

PRVA ČETVRTINA

Igokea je meč otvorila serijom 6:0, a ŠirokoBriježani su postigli prve poene tek poslije četiri i po minute.

Domaći košarkaši predvođeni Bunićem povisili su brzo na 13:2, da bi ekipa Ivana Velića tek trojkom za 13:5 prekinula eventualnu dužu seriju Igokee.

Sve vrijeme Igokea kontroliše utakmicu, a poenima Dimića uz zvuk sirene za 24:14 završena je prva četvrtina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC