• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igosi: Izdominirali smo

Autor mondo.ba

Košarkaši i uprava Igokee složni u ocjeni da su osvajanjem titule prvaka BiH i ujedno duple krune krunisali sezonu u kojoj su bili potpuno dominantni u odnosu na protivnike u našoj zemlji.

Sa tri pobjede u isto toliko utakmica finalne serije Igokea je osvojila šampionsku titulu, a jedan od junaka utakmice igrane u utorak u Laktašima bio je Duško Bunić koji je postigao 18 poena, od kojih 16 u prvom poluvremenu.

"Mislim da je svako od nas dao maksimum, to se vidjelo u ove tri utakmice, dve na domaćem terenu i jednu u Širokom. Malo ko je mislio da ćemo to riješiti u tri utakmice. Imali smo prednost domaćeg terena, napravili smo brejk i na kraju zasluženo smo osvojili titulu", rekao je Bunić za RTRS.

Da li će ostati u Igokei i naredne sezone, nije mogao da da odgovor

"Ne znam, želja postoji, sad vidjećemo..."

Njegov saigrač Marko Čakarević istakao je da je Igokea tokom čitave sezone pokazala da je najbolja ekipa u BiH.

"Završetak sezone smo odigrali stvarno dobro. Generalno, u svim utrakmicama smo pokazali da je kvalitet u ovoj ligi na našoj strani, bukvalno smo dobijali sa preko deset poena u prosjeku. Mislim da je ovo finale kruna svega toga, pokazali smo da smo kvalitetnije. Ekipa Širokog pružila je dobar otpor, ali mislim da smo pokazali kvalitet i zasluženo slavili. Okupili smo se 18., avgusta, naporno smo radili i zasluženo ostvarili naše ciljeve", rekao je Čakarević.

Predsjednik Igokee Boris Spasojević rekao je da je ovo sezona iz snova, ali da Aleksandrovčani moraju da nastave ovako, posebno zbog toga što imaju dobar podmladak i dobru ekipu.

"Bila je ovo sezona iz snova, ali zasluženo smo slavili. Momci su pokazali hrabrost, zanje, sigurnost cijelu sezonu su igrali u dobrom ritmu, na kraju smo zasluženo pobijedili 3:0. Igokea je dominirala ove godine u prvenstvu. Trebamo nastaviti ovim putem, imamo dobar podmladak, većina igrača je u najboljim godinama i nadam se da će kostur ekipe ostati ovdje i sljedeće godine i da ćemo ponoviti rezultat, siguran sam u prvenstvu BiH, a nadam se i boljem rezultatu u ABA ligi", rekao je Spasojević.

On je dodao da Igokeu ne zanima mnogo promjena odnosa u upravljanju ABA ligom, već je najbitnije da ekipa nastupa u ovom takmičenju.

"Nadam se da će liga biti u istom obimu kao i ove godine. Ko će imati upravljačku strukturu, ko će imati vodeću ulogu to je za nas manje bitno, važno je da je to liga na prostoru bivše Jugoslavije i da ima prohodnost ka Evropi. ABA liga je jača od svih liga u zemljama ex-Jugoslavije, nadam se da ćemo i dogodine igrati zapaženu ulogu i da ćemo biti u vrhu", rekao je Spasojević.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bravo Igokea

Ne volim Igokeu ali poštujem organizaciju kluba i to što iako nisu veliki brend ipak znače nešto u ovom regionu kada je u pitanju košarka. Svaka čast na tituli, nije to nimalo lako.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC