• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" žele opstanak u A diviziji

Autor mondo.ba

Od 7. do 19. jula italijanski Linjano Sabiadoro biće domaćin Evropskog prvenstva za košarkaše do 20 godina, na kojima će učestvovati i selekcija Bosne i Hercegovine.

  "Zmajići" se nalaze u Grupi 1 sa Francuskom, Hrvatskom, Belgijom i domaćinom, a prevashodni u Italiji biće opstanak u A diviziji.

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) je odlučila od naredne godine da promijeni sistem takmičenja, pa će od 20 reprezentacija čak sedam preseliti u niži rang.Eventualni plasman u drugi krug "zmajića" značio bi i opstanak u A diviziji. Iz prve faze u drugu plasiraće se po tri prvoplasirane selekcije iz svake od četiri grupe.

Mlade nade BiH pod vodstvom selektora Dragoljuba Vidačića spremno dočekuju svoj debitantski nastup. Iz ekipe koja je prošle godine izborila plasman u A diviziju nema nosilaca igre Jusufa Nurkića, Adina Vrabca i Stefana Glogovca. Od ključnih igrača ostali su Nedim Buza i Adi Zahiragić, pa će turnir u Italiji biti šansa za neke nove momke da se iskažu u konkurenciji do 20 godina.

"Imali smo dosta vremena da se dobro pripremimo, skoro mjesec dana. Odigrali smo i nekoliko jako važnih kontrolnih utakmica, koje su nam puno značile. Nemamo nikakvog pritiska da se nešto mora napraviti na Evropskom prvenstvu. Naravno, naš prevashodni cilj je da izborimo opstanak. Rivali su nam nepoznanica, kao i mi njima. Svi su imali problema, tako da ne mogu reći kakve su nam šanse da budemo među prve tri reprezentacije u grupi. U svakom slučaju, čeka nas težak posao. Protivnici su izuzetno jaki, a igra se dan za danom. Vidjećemo kako će sve to ići. Nama je tokom priprema važno bilo da dođemo do najvišeg mogućeg nivoa uigranosti, te da stvorimo dobru atmosferu u ekipi. Evropsko prvenstvo će nam pokazati koliko smo u tome uspjeli", rekao je Vidačić za "Nezavisne novine".

BiH će nastup na EP otvoriti u utorak (18.45 h) protiv Belgije, a potom slijede susreti sa Italijom (8. jul), Francuskom (9. jul) i Hrvatskom (10. jul).

Vidačić je nakon skoro mjesec dana priprema odabrao 12 košarkaša koji će braniti boje BiH na EP u Italiji: Adi Zahiragić (Spars), Milan Lužaić, Srđan Milanović (oba Leotar), Ivo Garić (Bajern Minhen II, Njem), Sandro Gačić (Albasete), Dejan Ivković (Hercegovac), Stefan Lakić (Varda), Nedim Buza (Ostende), Davor Karamatić (Hanau, Njem), Markus Lončar (Mladost), Imran Polutak (Krka) i Nedim Tunović (Bosna Rojal).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC