• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Radivojević razbio "zmajčeke"

Autor mondo.ba

Igokea je u ponedjeljak uveče upisala prvu pobjedu ove sezone u ABA ligi protiv ljubljanske Olimpije 70:63, za koju je dvorana u Laktašima i poslije pet utakmica ostala "neosvojiva tvrđava".

"Zmajčeki" nikad nisu slavili u Laktašima i ta tradicija je nastavljena i u petom međusobnom dvoboju u dvorani "igosa" u ponedjeljak uveče - 72:63 (21:10, 19:26, 14:20, 18:7)!

Šampion Bosne i Hercegovine je upisao petu "recku" protiv slovenačkog tima najviše zahvaljujući Vuku Radivojeviću, koji je postigao 20 poena uz pet skokova i četiri asistencije. Aleksandar Ćapin je uknjižio 16 koševa, a dvocifren učinak zabilježili su još i kapiten Aleksandrovčana Miloš Komatina (13) i Igor Kesar s tri pogotka manje.

Na drugoj strani, kod Ljubljančana odskočili su Miha Lapornik sa 16 i Sava Lešić sa 1o poena.

Igokea ni na ovom meču nije mogla da računa na povrijeđenog Marka Čakarevića, kojem predstoji duži oporavak, ali i Nemanje Krstića zbog povrede zgloba.

Takođe nije bilo ni suspendovanog Džordana Rajlija, ali ni novopridošlog člana "igosa" Ivana Radenovića zbog problema sa papirologijom.

Ipak, pred oko 1.500 gledalaca, Igokea je upisala prvi ovosezonski trijumf, koji je najavljen "bakljadom" ispred dvorane u Laktašima..

Tim Željka Lukajića je odlično ušao u utakmicu i već poslije nekoliko minuta stekao dvocifrenu prednost natjeravši gostujućeg trenera Gašpera Potočnika da čak dva puta pozove minutu odmora. U drugom periodu, "zmajčeki" su bolje zaigrali u odbrani, a proradila im je "dalekometna paljba" pa se na odmor otišlo sa "samo" četiri poena prednosti.

Treća četvrtina je nastavljena u istom ritmu, pogađali su gosti prvenstveno Miha Lapornik i poslije početnih 0:2 ponovo povedu s nekoliko pogodaka razlike, ali je Radivojević uspijevao uz pomoć Miloša Komatine da ne dozvoli Ljubljančanima neku osjetniju prednost.

U odlučujućem kvartalu, ponovo su gosti diktirali igru do samog finiša, ali je serijom od 8:0 između 32. i 38. minuta Igokea ponovo vratila prednost, a onda i preko Đorđa Miloševića, koji je sjajno iskoristio minutažu, i Aleksandra Ćapina "prelomila" meč i upisala prvu pobjedu ove sezone u regionalnom takmičenju.

PRVA ČETVRTINA

Igokeina starta petorka (Dimić, Kesar, Ćapin, Radivojević i Komatina) je dobro krenula u utakmicu - poslije prvih poena gostiju iz Ljubljane, Miloš Komatina i Vuk Radivojević (trojkom) su donijeli prvu prednost domaćinu - 5:2.

Aleksandar Ćapin je pogodio takođe izvan linije 6.75, uz jedno pogođeno bacanje Radivojevića, pa onda i dva poena Komatine, Igokea je povela sa (11:4) natjeravši trenera "zmajčeka" Gašper Potočnik da brzo pozove minut odmora.

Loše igraju Ljubljančani u napadu, a svojom drugom trojkom Radivojević je podigao prvi put na dvocifrenu prednost, a onda i novim poenima za "plus 12", pa je Potočnik opet reagovao tajm-autom.

Održavala je Igokea dvocifrenu prednost zahvaljujući veoma raspoloženom Radivojeviću, koji je postigao devet poena, dvije asistencije i imao jednu uhvaćenu loptu. Ćapin je ubacio pet, a Komatina pogodak manje.

Na drugoj strani, Saša Zagorac je bio postigao pet koševa.



DRUGA ČETVRTINA

"Zmajčeki" su s dvije vezane trojke Mihe Lapornika napravili mini seriju 6:0, ali je Nemanja Todorić vratio jednu u narednom napadu, a u odbrani zalijepio "bananu" Savi Lešiću podigavši publiku u Laktašima na noge.

Međutim, proradila je dalekometna paljba Olimpije, koja je postigla petu trojku na utakmici, koju je uknjižio Gregor Hrovat za "minus pet" (24:19).

Kapiten Igokee Miloš Komatina, koji je naslijedio Branka Jorovića, siguran je bio ispod obruča u nekoliko navrata i postao prvi dvocifreni igrač na utakmici (32:25).

Ljubljančani se nisu predavali, reprezentativac Bosne i Hercegovine Zek "Zeko" Rajt je sprečavao Igokeu da se opet odlijepi na neku osjetniju razliku, da bi trojkom (šestom Ljubljančana) Blaža Mesičeka, Olimpija stigla na samo "minus četiri", a potom je Mesiček pogodio i za "dva" pa je prednost smanjena na isto toliko poena razlike 38:36.

Međutim, uzvratio je Komatina solo prodorom i polaganjem za 40:36.

Upravo je Komatina bio najefikasniji kod Igokee sa 13 poena, Radivojević je ostao na devet, a na drugoj strani 10 je uknjižio Lapornik.


TREĆA ČETVRTINA

"Igosi" su preko Radivojevića i Ćapina održavali nekoliko poena prednosti stečenih u prvom dijelu, ali se promašajima Miloša Dimića sa linije slobodnih bacanja nastavio loš procenat šuta s "penala" (7-14) odnosno 50 odsto.

Lapornik je svojom petom trojkom smanjio na "minus dva", ali Ljubljančani su upropastili napad, tačnije Mesiček, da zabilježe prvo izjednačenje poslije početnih 0:0 i 2:2 na tri i po minuta prije kraja trećeg kvartala.

Pogodio je Radivojević, ali je Sava Lešić pogodio novi šut izvan linije 7.65 (osma trojka Olimpije), a onda i ofanzivnim skokom iznudio bacanja za prvi egal, a potom i prvo vođstvo od startnih 0:2.
Zagorac je potom pogodio trojku za "plus četiri" (49:53).

Pred odlučujućih 10 minuta, Igokea je preko Ćapina uspjela da smanji na dva pogotka prednosti. Očekuje nas uzbudljiva posljednja četvrtina u Laktašima, gdje se našao i Dragan Bajić, bivši strateg "igosa", koji je prošle sezone vodio bugarsko Černo More.

Lapornik sa 16 kod Olimpije je bio najbolji, a na drugoj strani Radivojević sa 14 koševa.



ČETVRTA ČETVRTINA

Ljubljanski tim je poveo na početku sa "+6" što je najveća razlika gostiju na ovoj utakmici, ali je opet Radivojević preuzeo odgovornost i smanjio na samo "minus jedan" (59:60), a onda i preko ruke pogodio trojku za novo vođstvo Igokee (62:60), natjeravši predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da ustane i aplaudira.

Ćapin je produžio seriju Igokee na 8:0, ali je Rajt uspio da pogocima prekine nalet "igosa" (64:62).
Radivojević je na tri i po minuta do kraja morao da napustri igru zbog pet prekršaja, ali je ispraćen aplauzima zbog sjajne partije u kojoj je postigao 20 poena.

Potom je Komatina u saradnji sa Milošem Kesarom vratio Igokei prednost od tri pogotka, Lešić je promašio oba bacanja na drugoj strani, ali su "zmajčeki" ponovo osvojili loptu, ali je Lešić nagazio liniju, pa je Đorđe Milošević u svom prvom napadu na meču donio prednost Igokei od "plus pet".

Zagorac je promašio trojku na 19 sekundi do kraja, Ćapin je fauliran i imaće slobodna bacanja za prvu pobjedu Igokee ove sezone, a petu nad Olimpijom. Pogodio je oba i riješio pitanje pobjednika.






Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC