• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Hoće li se gosti opet radovati?

Autor mondo.ba

Gostujuće ekipe slavile su na posljednjih pet međusobnih duela u ABA ligi između Cibone i Igokee. Hoće li biti tako i ovaj put? Glasajte u anketi.

Duel 8. kola ABA lige Cibona - Igokea na programu je u nedjelju od 17 časova.

U dosadašnjih osam mečeva ove dvije ekipe, Aleksandrovčani su slavili pet puta, a zanimljivo da je prethodnih pet duela u svoju korist riješila ekipa koja je gostovala.

Igokea je prvi i jedini put do sada poražena u Zagrebu 2011. godine, u prvom odmjeravanju snage sa Cibonom.

Hoće li tradicija biti nastavljena i ovog puta?

Anketa

Ko će slaviti na meču u Zagrebu?

  • Cibona

    40% (2)

  • Igokea

    60% (3)

Ko će slaviti na meču u Zagrebu?

Rezultati


Trener "igosa" Željko Lukajić kao najveću prijetnju za svoj tim izdvojio ne dvojicu nekadašnjih igrača Igokee.

"Cibona zaslužuje izuzetan respekt jer su kombinacija super talentovanih mladih i iskusnih košarkaša. Doveli su Joksimovića, koji je na Evropskom prvenstvu bio u reprezentaciji Slovenije i Florensa kojem takođe ABA liga nije nepoznata jer je igrao u Zadru, a obojica su svojevremeno bili članovi Igokee. Vratio im se i Hukić nakon povrede. Pojačali su tranziciju igre, ubrzali su napad i u poslednje dvije utakmice su pokazali da su u velikoj mjeri podigli nivo igre. Izgubili su na jednu loptu u Skoplju od MZT-a i pobijedili su Benfiku u Lisabonu u Evrokupu što jasno pokazuje da dolaze u bolju formu", nahvalio je Lukajić rivala.

Zatim se osvrnuo in a svoju ekipu.

"Mi ćemo tražiti svoju šansu. Želimo da iz dobre energije i kvalitetne odbrane dođemo do pozitivnog rezultata. Želimo da tečnost u napadu bude bolja, imamo već drugu sedmicu kontinuitet treninga, bez zgusnutog rasporeda utamica. Ukaže li se šansa, a tražimo je svakako, pokušaćemo da je iskoristimo jer želimo te bodove sa kojima bismo što prije ostvarili svoj cilj, a on je poznat, opstanak u ligi", dodao je trener šampiona BiH.

Slično razmišlja i Nemanja Todorović.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica protiv jedne iskusne ekipe na njihovom terenu. Cibona je sada pojačana Florensom i Joksimovićem i sigurno da će ući izuzetno motivisano u tu utakmicu kako bi popravili loš utisak sa početka sezone. Mi smo trenirali kvalitetno ove sedmice, idemo u punom sastavu i ako budemo ušli u tu utakmicu sa jakom odbranom, ukoliko iskontrolišemo njihovu skok igru, mislim da nećemo doći u velike probleme i da ćemo zabilježiti još jednu pobjedu", optimista je Todorović.

Igokea će i u glavnom gradu Hrvatske biti bez pomoći povrijeđenih Marka Čakarevića i Nemanje Krstića.

Aleksandrovčani su u dosadašnjem dijelu prvenstva ostvarili četiri trijumfa u sedam utakmica, dok su se Zagrepčani radovali samo dva puta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC