• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Budućnost trojkama "ubila" Igokeu

Autor mondo.ba

Lider regionalne ABA lige Budućnost u duelu sa Igokeom uputila je čak 41 šut za tri poena, od čega je 17 bilo uspješnih, za trijumf Podgoričana u Laktašima 86:76.

Igokea je u duel protiv Budućnosti ušla sa željom da pokuša iznenaditi, a u uvodnim minutima izgledao je da bi Aleksandrovčani mogli uspjeti u svojim nastojanjima.

IGOKEA - BUDUĆNOST 76:86 (19:21, 20:22, 14:22, 23:21)

IGOKEA: Pašajlić 9, Dimić 4 (6 sk), Ćapin 15, Pešaković 4, Kesar 2, Komatina 6, Mikulić 2, Milošević 1, Radenović 16 (5 izgl), Radivojević 14 (9 sk, 4 as), Talić, Todorović 3.

BUDUĆNOST: Se. Šehović 6 (8 sk), Jaramaz 11, Subotić 19, Su. Šehović 9, Čarapić 2, Kuk 22 (4 ukl), Ilić, Dragićević 11 (5 as), Marić 4 (6 sk), Rikić 2.

Ipak, već od sredine prve dionice gosti su zaigrali mnogo bolje, stigli do prednosti koja je konstantno rasla.

Imali su "igosi" jednu odličnu seriju, 9:0 početkom druge četvrtine, kada su poveli 28:21, ali kao da je tada tajm-aut gostujućeg trenera Igora Jovovića "sasjekao" domaće, a dao krila gostujučim igračima. Do velikog odmora Budućnost je stigla do preokreta, pa se na pauzu otišlo s rezultatom 39:43.

Uslijedila je "crna rupa" Igokee početkom treće četvrtine, kada domaći nisu uspjeli da pogote gotovo ništa, da bi do kraja ovog perioda igre furioznom igrom Budućnost stigla do maksimalne prednosti od 14 poena.

Nastavili su gosti i u odlučujućih 10 minuta da zasipaju koš Igokee trojkama, čime je izostala svaka nada da Igokea u duelu protiv Budućnosti može doći do iznenađenja i pobjede.

...
Izvor: YouTube

Aleksandrovčani su promašili čak sedam slobodnih bacanja (15/22), a Budućnost niti jedno! Podgoričani su šutirali maksimalnih 15 od 15 sa linije "penala", ali ono što je presudilo u ovom meču su šutevi van linije 6.75.

Lider Jadrana uputio je čak 41 šut za tri poena, od čega je 17 bilo uspješnih. Najviše ih je pogodio Omar Kuk, šest od 16.

Sjajni Vuk Radivojević u prvoj četvrtini postigao je sedam poena, ali malo ko je mogao očekivati da će plejmejker "igosa" u preostalih 30 minuta dodati samo još toliko. Raspoloženi Igor Radenović dodao je 16, Aleksandar Ćapin poen manje, ali bilo je to nedovoljno da se zaustavi furiozna igra gostiju.

Podgoričane je do trijumfa predvodio već pomenuti Omar Kuk sa 22 poena, dok su dvocifren učinak imali još Bojan Subotić (19), te Nemanja Jarazam i Tadija Dragićević, koji su postigli po 11 poena.

ABA LIGA - 11. KOLO:

Partizan - Tajfun 89:85
Olimpija - Mega Leks 89:99
Krka - Cibona 90:86
Igokea - Budućnost 76:86

U ponedjeljak:

Metalac - Cedevita (18:00)
MZT - Zadar
Sutjeska - Crvena zvezda (21:00)

TABELA: Budućnost 9-2, Mega Leks 8-3, Crvena zvezda (-1) 7-3, Cedevita (-1) 7-3, Krka 6-5, Igokea 5-6, Olimpija 4-7, Zadar (-1) 5-5, Cibona 4-7, Partizan 4-7, Tajfun 4-7, MZT (-1) 4-6, Metalac (-1) 4-6, Sutjeska (-1) 3-7.



TOK UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA (23:21):

Mnogo grešaka u igri, ali i promašenih slobodnih bacanja nisu dozvoljavali Igokei da sustigne prednost Budućnost.

Gosti su znalački držali desetak poena prednosti do tri minuta pred kraj, kada su Aleksandrovčani uspjeli da prepolove rekordni zaostatak od 14 poena i dođu do 61:68.

Kada god je bilo teško za goste, tu je bio Omar Kuk. Čak 41 šute van linije 6.75 uputili su gosti, a Amerikanac je pogodio njih šest.

Ponovo je Ćapin trojkom zagrijao domaće košarkaše obezbijedivši im da dva minuta pred kraj susreta na kratak predah odu sa samo sedam poena zaostatka.

Imali su "igosi" šansu da još više zaprijete, ali kao da niko od domaćih igrača nije imao hrabrosti da preuzme odgovornost i šutira. S druge strane učinili su to Nemanja Jaramaz i Subotić i novimm trojkama stavili "tačku na i", 76:86.

TREĆA ČETVRTINA (14:22):

Kako je završio drugu, Ćapin je počeo treću četvrtinu - trojkom za "minus jedan", 42:43. Ipak, nakon ovog ubačenog šuta stala je Igokea, u naredna četiri minuta pogodila samo dva puta, dok je Budućnost postigla čak 10 poena.

Crnu seriju bez poena konačno je prekinuo Radivojević, ali mu se ekspresno revanširao Kuk novom trojkom za 46:53 na isteku 25. minuta igre. Nakon pogotka Dragićevića za maksimalnih devet poena prednosti gostiju, morao je trener Igokee Željko Lukajić da zatraži tajm-aut.

Raspucani Kuk nije dozvoljavao domaćim igračima da ozbiljnije zaprijete. Iako se na trenutke činilo da Igokea može stići zaostatak, svaki put kada bi nastupila mini serija Aleksandrovčana, uzvratio bi Kuk, najčešće trojkom.

Minut prije kraja trećeg perioda po prvi put Budućnost je stigla do dvocifrene prednosti, nakon čega je Subotić pogodio trojku, uz fauil i realizovano slobodno bacanje, za "plus 14" gostiju, 51:65.

Pašajlić je u brzoj kontri smanjio na 53:65 pred odlučujućih 10 minuta igre.

DRUGA ČETVRTINA (20:22):

Sjajni Miroslav Pašajlić početkom druge četvrtine omogućio je preokret Aleksandrovčana i veliku seriju 9:0, poslije koje je Igokea povela 28:21. Morao je Jovović ponovo da zatraži minut odmora s obzirom da je Budućnost u tom periodu bila bez postignutog koša.

U 15. minutu Podgoričani su ponovo uhvatili priključak, stigli do 30:30, a zatim minut kasnije nakon trojke Bojana Subotića i "penala" Omara Kuka i do vođstva 35:32.

Uslijedilo je par minuta u kojima su obje ekipe napravile nekoliko grešaka, pa se rezultat nije mijenjao do 18. minuta. Prvom trojkom iz šest pokušaja "uspavanku" je prekinuo Kuk i donio "plus šest" gostima, 32:38.

Subotić je sa zvukom sirene pogodio trojku za istek napada, da bi istom mjerom u posljednoj sekundi prvog poluvremena uzvratio Aleksandar Ćapin za 39:43.

Ivan Radenović već je ubacio 12 poena, dok su kod gostiju najefikasniji Suad Šehović i Subotić sa po devet.

PRVA ČETVRTINA (19:21):

Duel Igokee i Budućnosti otvorio je trojkom Tadija Dragićević, da bi nakon sjajnog prodora uzvratio Vuk Radivojevića i smanio na 2:3. Raspoloženi plejmejker Igokee zatim je ubacio trojku, da bi dobra igra Igokee, ali i očajan šut gostujućih košarkaša, naročito za tri poena, primorali trenera Budućnost Igora Jovovića da u 5. minutu zatraži tajm aut.

Poslije kratkog odmora, Podgoričani su napravili seriju 5:0 i preuzeli konce igre, da bi domaći tim u nekoliko navrata uspijevao da stigne do izjednačenja.

Nisu "igosi" imali rješenja za raspoloženu braću Šehović, Suada i Seada, koji su u prvoj četvrtini kombinovano ubacili 12 poena. Ipak, Igokeu je u igri do isteka 10. minuta održao odlični Radivojević sa sedam poena, dok je Ivan Radenović postigao poen manje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC