• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukajić: Nismo nezadovoljni, znamo gdje "škripi"

Autor mondo.ba

Uprkos porazu od Budućnosti, trener Igokee Željko Lukajić zadovoljan je partijom koju su pružili njegovi igrači.

Igokea je doživjela još jedan domaći poraz. Bolji od Aleksandrovčana bili su košarkaši Budućnosti, koji su u Laktašima slavili 86:76, ali nije to poraz koji previše boli.

"Igosi" su u duelu sa vodećom ekipom ABA lige pružili dostojan otpor i kvalitetnu partiju, pa trener Željko Lukajić nije bio nezadovoljan nakon neuspjeha protiv Podgoričana.

"Ono što smo željeli u velikom procentu smo ostvarili. Napravili smo jednu dobru predstavu, u većem dijelu utakmice smo igrali dosta dobro, poštovali neke svoje principe ali na kraju ono što je presudilo jeste iskustvo i kvalitet koje je bilo na strani Budućnosti. Najvažnija stvar je da smo mi imali dobrih momenata i pokazatelja za buduće vrijeme. Znam i sam gdje 'škripi' da bi to bilo i bolje, ali sve u svemu, nakon predstava protiv Crvene zvezde i ove protiv Budućnosti ne možemo biti nezadovoljni", istakao je Lukajić za sajt ABA lige.

Sa Lukajićevim mišljenjem složio se i Miroslav Pašajlić.

"Savakako da svaki poraz boli, ali ne možemo biti nezadovoljni. Prije utakmice smo imali dogovor da malo rizikujemo šut, da čuvamo reket da nas ne 'izrovare' pod košem. Oni su poprilično loše šuterski otvorili utakmicu, posebno Omar Kuk koji je kasnije ipak ušao u svoju seriju. Mi nismo ništa željeli da mijenjamo, igrali smo svoju igru u odbrani, oni su pogodili neke važne šuteve, posebno u trenucima kada smo im mi prišli i na kraju mislim da su zasluženo pobijedili", poručio je Pašajlić.

S druge strane, kormilar Budućnosti Igor Jovović apostrofirao je disciplinu u redovima crnogorskog tima.

"Raduje nas što smo došli do pobjede, bili smo veoma disciplinovani, četrdeset minuta smo gradili igru i na kraju smo došli do pobjede koja je za nas izuzetno važna. U otvaranju meča smo loše šutirali, zadržali smo mirnoću kasnije smo na neku njihovu usku, atipičnu odbranu, nas je poslužio šut, izgradili smo dobru razliku koju smo sačuvali do kraja i došli do zaslužene pobjede", naglasio je strateg Budućnosti.

Košarkaš Pogdoričana Suad Šehović istakao je da su se on i njegovi saigrači pribojavali ovog meča.

"Pribojavali smo se utakmice u Laktašima, ovo je težak teren na kojem će se mnogi namučiti. Međutim, mi smo se spremili dobro, poslužio nas je šut, postigli smo 17 trojki što je prelomilo utakmicu. Istina, imali smo i loših momenata, Igokea je prišla u samoj završnici, ali smo sa neka dva šuta riješili meč. Igokea je pobjedom protiv Zvezde pokazala koliko je kvalitetan tim, mi smo ušli maksimalno motivisano i došli do pobjede koja će nam mnogo značiti u nastavku lige", zaključio je Šehović.

...
Izvor: YouTube

Budućnost se ovim trijumfom izdvojila na čelu tabele sa skorom od devet pobjeda i dva poraza, dok je Igokea ostala na pet trijumfa u 11 odigranih kola.

ABA LIGA - 11. KOLO:

Partizan - Tajfun 89:85
Olimpija - Mega Leks 89:99
Krka - Cibona 90:86
Igokea - Budućnost 76:86

U ponedjeljak:

Metalac - Cedevita (18:00)
MZT - Zadar
Sutjeska - Crvena zvezda (21:00)

TABELA: Budućnost 9-2, Mega Leks 8-3, Crvena zvezda (-1) 7-3, Cedevita (-1) 7-3, Krka 6-5, Igokea 5-6, Olimpija 4-7, Zadar (-1) 5-5, Cibona 4-7, Partizan 4-7, Tajfun 4-7, MZT (-1) 4-6, Metalac (-1) 4-6, Sutjeska (-1) 3-7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC