• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crne minute" odnijele pobjedu

Autor mondo.ba

Iako je nakon prvih 20 minuta Igokea protiv Zadra imala prednost od šest poena, bh. šampion doživio je poraz 60:69. Katastrofalna igra u nastavku i svega 21 poen Aleksandrovčana u drugom poluvremenu.

Igokea je u Zadru doživjela poraz 60:69, iako se nakon prvih 20 minuta igre činilo da će tim Željka Lukajića doći do treće ovosezonske gostujuće pobjede u ABA ligi.

ZADAR - IGOKEA 69:60 (14:22, 19:17, 17:6, 19:15)

ZADAR: Bašić 2, Kouzi 9, Kraljević 10, Sango 6, Delas 8, Spaleta, M. Ramljak 5 (8 sk), Bošnjak, Marinković 5, Barać 8, I. Ramljak 12 (8 sk), Pašalić 4.

IGOKEA: Dimić 13, Krstić 13, Ćapin 7, Pešaković 8, Kesar 3, Komatina 5 (7 sk), Mikulić, Milošević, Radenović 6 (7 sk), Radivojević 5, Talić, Todorović.

U duelu 12. kola, pred 3.000 gledalaca u dvorani "Krešimir Ćosić", Aleksandrovčani su odigrali veoma dobro prvo poluvrijeme, dok su u nastavku potpuno podbacili. Postigli svega 21 poen za 20 minuta igre, od čega samo šest u trećoj dionici meča.

Bili su to presudni trenuci meča. Zadrani su krajem treće i početkom četvrte dionice uspjeli da stignu i prestignu zaostatak i tu prednost nisu ispuštali do kraja meča. Naprotiv, ona je rasla iz minuta u minut, dok neraspoloženi "igosi" nisu mogli da pogode skoro ništa.

Ipak, ako je nešto pozitivnog iz ovog meča, to je povratak na teren nakon povrede, odnosno debi Nemanje Krstića. Za nešto manje od 12 minuta na terenu, nekadašnji reprezentativac Srbije postigao je 13 poena, uz perfektan šut iz igre - 3/3 trojke i 2/2 za dva poena.

Krstića je pratio Miloš Dimić sa takođe 13 poena, Miloš Komatina i Ivan Radenović susret su završili sa po sedam skokova, ali uz slab košgeterski učinak.

U redovima Zadra Ivan Ramljak postigao je 12, a uz njega jedino je još dvocifren bio Filip Kraljević sa 10 poena.

Igokei je ovo bio sedmi poraz u 12 mečeva, a u narednom kolu u Laktaše stiže Tajfun.

ABA LIGA - 12. KOLO:

Zadar - Igokea 69:60

Crvena zvezda - Cibona (21:00)

Tajfun - MZT Skoplje 68:62
Cedevita - Partizan 75:72
Budućnost - Sutjeska 89:87 (78:78)
Olimpija - Metalac 76:62
Mega Leks - Krka 84:77 (71:71)


TABELA: Budućnost 10-2, Cedevita 9-3, Mega 9-3, Zvezda 8-3, Zadar 7-5, Krka 6-6, Igokea 5-7, Olimpija 5-7, Tajfun 5-7, Cibona 4-7, MZT 4-8, Partizan 4-8, Metalac 4-8, Sutjeska 3-9.

TOK UTAKMICE:

ČETVRTA ČETVRTINA:

Sve što su promašili u prve dvije i po četvrtine, Zadrani su napratili krajem treće i početkom četvrte dionice.

Napad Igokee nije postojao. Amerikanac Glen Kouzi trojkom u 32. minutu povisio je na 53:46. Samo jedan poen, i to sa linije penala, postigli su Aleksandrovčani za četiri minuta četvrte četvrtine.

Prednost Zadra rasla je iz minuta u minut (najveća u 37. minutu 66:51). Krenuo je domaće šut za tri poena, dok gosti nisu mogli ništa da pogode, slično kao u trećoj dionici.

Odlični Krstić pokazao je da će u nastavku sezone biti veliko pojačanje za Igokeu. Sa 13 poena (3/3 za tri i 2/2 za dva poena) jedini je uz Dimića bio raspoložen u redovima gostiju.

Do kraja je Zadar rutinski sačuvao prednost i došao do sedme pobjede, a Igokei nanio sedmi ovosezonski poraz. Na kraju, 69:60.

TREĆA ČETVRTINA (17:6):

I treća četvrtina počela je slično kao uvodna, bez poena na obje strane za tri minuta igre, nakon čega je Ante Delaš trojkom otvorio nastavak i najavio uzbudljivo drugo poluvrijeme.

"Crne minute" Igokee bez poena donijele su vođstvo Zadranima 40:39 u 25. minutu, a zatim i 42:39.

Tim Željka Lukajića punih šest minuta nije postigao koš, a onda je Miloš Dimić negativnu seriju prekinuo sa dva uspješno izvedena slobodna bacanja.

Zadrani su poveli sa sedam poena prednosti u 28. minutu, 48:41, a do koša Igora Kesara, uz faul (pogodio slobodno bacanje), gosti su bili bez poena iz igre skoro osam minuta.

Ponajbolji igrač Zadra Kraljević postigao je 10 poena u prvoj četvrtini, a onda je pred kraj treće morao da napusti igru zbog pete lične greške.

Iako je nakon prvog poluvremena imala šest poena prednosti, očajna partija u trećoj četvrtini koštala je Igokeu, pa su domaći košarkaši na posljednji odmor otišli sa 50:45.

DRUGA ČETVRTINA (19:17):

Oporavljeni Nemanja Krstić u 11. minutu postigao je svoje prve poene u dresu Igokee. Prvo dvojku, a onda i trojku i povisio na 27:14!

Nije služio Zadrane šut za tri poena. Svih deset pokušaja završilo je van obruča, a nakon tajm-auta domaćeg trenera uslijedilo je šest uzastopnih poena Zadra. Minut odmora morao je da zatraži i Lukajić.

Zaigrali su gosti ponovo angažovanije, vratili se na dvocifrenu prednost (30:20). Ipak, sredinom drugog perioda, nakon greške u koracima Vuka Radivojevića, Ivan Ramljak konačno je pogodio prvu trojku iz 11 pokušaja za domaće i zaprijetio "igosima" (25:30).

Uzvratio je iskusni plej Igokee na drugoj strani hrabrim prodorom i poenima. Aleksandrovčani su do odmora mogli da povećaju prednost od devet poena, 30:39.

Nervozni domaćini u samom finišu prvog poluvremena dobili su dvije tehničke greške zbog prigovora na odluke sudija, što je sa tribina ispraćeno pogrdnim skandiranjem publike "cigani, cigani".

Ipak, "igosi" su pogodili samo jedno od tri slobodna bacanja, izgubili loptu, što su Zadrani kaznili i trojkom sjajnog Ramljaka u posljednjoj sekundi smanjili na 33:39 nakon 20 minuta igre.

PRVA ČETVRTINA (14:22):

Trener Igokee Željko Lukajić odlučio je da od početka susreta na teren pošalje petorku: Dimić, Ćapin, Komatina, Milošević i Radenović.

Prva tri minuta meča obilježio je veliki broj grešaka i promašaja na obje strane, pa su za uvodnih 170 sekundi ekipe postigle samo po jedan koš, Miloš Komatina za Igokeu, a onda i Filip Kraljević za Zadar.

Marko Ramljak u 4. minutu donio je prvo vođstvo domaćinu (6:4), da bi "igosi" mini serijom 8:2 preokrenuli rezultat u svoju korist i stigli do prednosti 12:8. Zaprijetio je uskoro tim iz Zadra, prišao na samo poen zaostatka, ali je tada uslijedila nova serija gostiju. Igokea je tada na 1:54 do kraja napravila novu seriju poena za 12:19.

Imao je Miloš Dimić priliku da dodatno uveća vođstvo Aleksandrovčana nakon brze kontre, ali ga je Domagoj Bošnjak sjajnom blokadom spriječio u namjeri da poentira.

Ivan Ramljak sa dva "penala" smanjio je na 14:19, a onda je uslijedila trojka Aleksandra Ćapina za maksimalnih "plus osam" nakon 10 minuta igre, 14:22.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anti Baja

Klub koji se finansira kriminalom...reketiranjem firmi i reketiranjem drzavnih institucija RS zarad kompleksa i zavisti par krkana iz okoline Aleksandrovca. Unistili su istinskog velikana banjalucki Borac da bi ova kvazi ekipa mogla jesti pare poredskih obveznika.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC