• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatni "zmajići", igrajte se na Mundobasketu!

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Košarkaši Bosne i Hercegovine do 17 godina u subotu i nedjelju će odigrati prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka iz Španije, a sav prihod od ulaznica će biti iskorišten za pripreme mladih selekcija za predstojeća takmičenja.

 Kadeti BiH bruse formu protiv Španije za Svjetsko prvenstvo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Danas je u Sarajevu predstavljena nova oprema u kojoj će kadetski reprezentativci BiH nastupiti na predstojećem Svjetskom prvenstvu, kao i novi sponzori koji će podržati naš mladi košarkaški tim.



"Iza nas je 25 dana rada. Iz objektivnih razloga, povrede, juniorske završnice u kojima smo morali pustiti igrače u klubove, nismo trenutno u fizičkom stanju kakvo je potrebno za Svjetsko prvenstvo", rekao je Josip Pandža, selektor U17 reprezentacijeBiH i dodao da fizička sprema nije jedini problem s kojim se suočava selektor naših mladih košarkaša.

"Ono što je meni važno, jeste da se djeca nerviraju na svaki promašaj i na svaku grešku i mi gledamo da su oni već pod jednim velikim pritiskom i da na sebe uzimaju preveliku odgovornost. Cilj nam je da ih dovedemo u fazu da uživaju u košarci i da se igraju, kao što su to radili na Evropskom prvenstvu. Nikakvo opterećenje ili individualna napetost nam ne odgovara. Osim tog fizičkog dijela koji moramo podići na višu razinu, važan nam je i taj psihološki pristup da tamo dođu rasterećeno", istakao je Pandža.

Izvor: MONDO/Samir Cacan


Selektor se osvrnuo i na predstojeći prijateljski susret sa selekcijom Španije.

"Dolazi nam jak protivnik. Nikada, ni kao seniori, nisu dolazili u BiH da odigraju prijateljsku utakmicu, što znači da mi nešto vrijedimo. Mi ćemo na njima najviše vidjeti u kakvom smo trenutno stanju i šta treba popraviti do Svjetskog prvenstva. Te dvije utakmice će nam maksimalno otvoriti oči. Mi moramo doći u fazu da smo najbolji kad je najvažnije".

Selektor Pandža je istakao da će njegovi izabranici učiniti sve da protiv Španije naprave spektakl u kojem će publika moći da uživa.

"Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju da gleda te momke, jer sigurno se tu ima šta vidjeti", kazao je Pandža.

Izvor: MONDO/Samir Cacan


Džanan Musa, najbolji igrač našeg mladog tima, istakao je kako vjeruje da će se kroz utakmice i treninge popraviti forma u timu.

"Kao što je selektor rekao, nama je najvažnije da do početka SP budemo u top formi. Ove probne utakmice su samo pokazatelj onoga što radimo na treninzima i mi ćemo se truditi da opet budemo složni i da BiH predstavimo u najboljem svjetlu.

Ovim putem bih pozvao sve građane Sarajeva i BiH koji su u mogućnosti da dođu i da nas podrže i da pogledaju jedan spektakl protiv Španije", naglasio je Musa i podvukao da će igrači ostaviti "srce na terenu za BiH".

Izvor: MONDO/Samir Cacan


Sličnog stava je i njegov saigrač Sani Čampara koji je kazao kako su atmosferu u timu malo poremetile povrede i dodatne utakmice koje su pojedini igrači imali u klubovima.

"Što se sutrašnje utakmice tiče. To je najteži test. Španija je vrhunska selekcija i ta utakmica će pokazati na čemu moramo raditi do Svjetskog prvenstva", rekao je Čampara i dodao da vjeruje da će on i saigrači biti spremni do odlaska u Španiju.

Ulaznice za utakmicu izmežu BiH i Španije prodaju se po cijeni od 5 KM za tribine i 10KM za teleskop.

Mladi "zmajevi" će na Svjetskom prvenstvu igrati u Grupi D sa selekcijama Francuske, Južne Koreje i Dominikanske Republike. Svjetsko prvenstvo će se održati od 23. juna do 3. jula u španskoj Saragosi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC