• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pandža: Ovo nije prava slika "zmajića"

Autor mondo.ba

Selektor kadeta Bosne i Hercegovine Josip Pandža naglasio je poslije poraza od Francuske da ovo nije bila prava slika "zmajića" na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Španiji.

 Josip Pandža poslije poraza BiH od Francuske Izvor: Anadolija/Denis Zuberi

"Trikolori" su deklasirali vršnjake iz BiH u drugom kolu Mundobasketa rezultatom 84:65 (25:18, 18:18, 22:6, 19:23) zahvaljujući fizičkoj dominantnosti i lošoj igri Pandžinog tima prvenstveno u napadu i "duplo" višem broju bespotrebnih grešaka.

"Francuzi su bili fizički jači, dok mi u napadu nismo imali prava rješenja. Nadam se da ćemo u trećoj utakmici pokazati kvalitet, karakter i biti bolji. Ovo nije naša prava slika, mada je jasno da ćemo imati problema protiv ekipa koje su ovako fizički dominantne", izjavio je Pandža sarajevskom listu "Dnevni avaz".

ŠPANCI INTONIRALI POGREŠNU HIMNU BiH

Sa razglasa pred početak meča u dvorani je umjesto aktuelne himne BiH bez teksta puštena "Jedna si jedina".

Poraz od "galskih pijetlova" u Saragosi nikako se smije shvatiti tragično jer svi timovi prolaze u narednu fazu, ali bilo bi jako važno ući u pobjednički ritam već u nedjelju uveče protiv Južne Koreje (21 h) kako bi što spremnije dočekali osminu finala i rivala iz Grupe C (Australija, Kina, Kanada i Finska).

ŠTA I KAKO DALJE?

Ukoliko "zmajići" savladaju Južnu Koreju sa više od 13 razlike osvojiće drugo mjesto u grupi i u osmini finala odmjeriti snage sa najvjerovatnije selekcijama Finske ili Australije.

U tom slučaju u projektovanom četvrtfinalu bi igrali sa domaćinom Španijom, protiv koje su izabranici Josipa Pandže nedavno odigrali dvije prijateljske utakmice i ostvarili polovičan učinak.

S druge strane, ako BiH izgubi od azijske reprezentacije ili slavi manjom razlikom od 13 koševa, onda bi u osmini finala vjerovatno igrala sa Kinom, ali bi u sljedećoj rundi odmjerili snagu sa vršnjacima iz SAD.

Teoretski postoji mogućnost i da "zmajići" budu prvi u Grupi D, ali teško je vjerovati da će Južnu Koreju savladati sa više od 33 pogotka razlike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC