• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bosna zasluženo u finalu Kupa BiH"

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Akteri prvog polufinala košarkaškog Kupa Bosne i Hercegovine složni u ocjeni da su "studenti" zasluženo stigli do šanse da se bore za trofej.

 Kup BiH: Bosna - Mladost, izjave Izvor: MONDO/Samir Cacan

Košarkaši Bosna Royal Jelly izborili su plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su "studenti" s 27 poena razlike savladali Mladost.

Trener gostiju iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević je istakao da je pobjeda "studenata" u potpunosti zaslužena.

"Čestitao bih Bosni na ulazak u finale. Počeli smo mlako i znali smo da (Goran) Ikonić igra jako dobro ovu sezonu i spremili smo se za to, ali nismo uspjeli odgovoriti zadacima. Došli smo na tri razlike i trebalo je da zadržimo pritisak, ali su bili bolja ekipa i zaslužena pobjeda Bosne. Sama konstatacija da smo izgubili 28 lopti govori o agresivnom napadu Bosne i našoj lošoj odbrani", kazao je trener gostiju.

Najefikasniji igrač Mladosti u polufinalnom susretu Lazar Marković, istakao je kako je njegova ekipa loše otvorila utakmicu.

"Uspjeli smo stići na tri razlike i umjesto da dodatno pritisnemo, mi dopustimo da primimo 15-16 poena u zadnjih minutu i po, a ne uradimo ništa. Bosna je zasluženo slavila", kazao je Marković koji je ubacio 20 poena.

Uprkos pobjedi, trener domaćih Dušan Gvozdić nije bio najzadovoljniji nastupom svojih izabranika.

"Odigrali smo toplo-hladno utakmicu i kada smo trebali da riješimo pitanje pobjednika i lagano završimo utakmicu, to smo preopušteno odradili. Zamjeram igračima da smo ušli u preveliku nervozu, ali željeli smo da se pokažemo pred našom publikom i da izborimo finale", rekao je trener Bosne.

Drugu polufinalnu utakmicu igraju Igokea i Zrinjski. Iako svi očekuju da u finalu vide ekipu iz Aleksandrovca, trener domaćih ipak želi da sačeka konačan rezultat večerašnjeg susreta.

"Ja sam i u najavi utakmice rekao da je Kup BiH specifično takmičenje. Sačekajmo finalnu utakmicu pa da vidimo", kazao je Gvozdić, koji u finalu najvjerovatnije neće moći računati na usluge Edina Rešidovića koji se povrijedio.

"Rešidović je ozbiljno iskrenuo zglob. Najbolje je pitati igrača kako se on osjeća. Nagazio je na nogu protivničkog igrača i nadamo se da je dobro. On je odmah tražio izmjenu i intervenciju fiziotarapeuta. Ipak, kod takvih povreda potrebno je 24 sata da prođe da bi znali tačno na čemu smo".


Miljan Šarić, košarkaš Sarajlija, čestitao je Mrkonjićanima na dobroj partiji, ali istakao kako je pobjeda Bosne bila zaslužena.

"Drago mi je da je uprava uspjela obezbijediti da igramo pred našom publikom. To nam mnogo znači. Na početku je bilo padova u igri, ali smo uspjeli smo povećati prednost i održati je do kraja", kazao je Šarić, koji očekuje veliku podršku navijača u finalnoj utakmici gdje, kako kaže, očekuje Igokeu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC