• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO tema: Šta Vujošević donosi košarci u BiH?

Autori mondo.ba Autori Nemanja Babić

MONDO se raspitao kod trenera šta znači imenovanje Duška Vujoševića za selektora Bosne i Hercegovine.

 Duško Vujošević selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Izvor: MN PRESS

Dolazak Duška Vujoševića na mjesto selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine je top tema u košarkaškim krugovima u regionu.

Svako ko je ikada pratio košarku zna šta njegovo ime znači u Evropi, a posebno na ovim prostorima.

Ono što je sigurno je da kod trenera koji je "ikona" navijača Partizana nema popuštanja, da igraju samo najbolji i najspremniji, da se ne libi dati šansu mlađim igračima, ali i da se naporno trenira. 

Pitali smo trenere, koji rade u Bosni i Hercegovini, koji su upoznati sa stanjem u košarci, od mlađih kategorija do A tima, šta za košarku u BiH znači dolazak Duška Vujoševića.

DULETOV DOLAZAK ĆE IMATI „MIRIS I OKUS“

Izvor: MN PRESS

Čovjek koji Vujoševića izuzetno dobro poznaje je njegov dugogodišnji pomoćnik na klupi Partizana, a sada trener tuzlanske Slobode, Velimir Gašić.

Za naš portal prokomentarisao je angažovanje Vujoševića na klupi selektora Bosne i Hercegovine.

"Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH je napravio kvalitetan izbor. Duško Vujošević je čovjek koji ima i ljudski i trenerski kvalitet, koji je neophodan da bi se, ako je ikako moguće, situacija i stanje u seniorskoj košarci Bosne i Hercegovine za početak dovede u neki optimum, s obzirom da u proteklom periodu nije bilo na nivou očekivanja sportske javnosti", rekao je Gašić na početku razgovora za MONDO.

Dodao je kako BiH na papiru ima kvalitetan sastav, ali samo to nije dovoljno za ozbiljniji rezultat.

"Činjenica da na papiru BiH po imenima ima jedan broj igrača sa sasvim solidnim, čak i visokim rejtingom u košarkaškom svijetu Evrope i NBA. Ipak to do sada nije bila jedna tačka koja je donijela taj neophodan kvalitet u indentifikaciji tih igrača sa reprezentacijom za koju nastupaju", kaže Gašić, koji smatra da do rezultatskog napretka može doći samo ako novi selektor i njegov stručni štab budu imali punu podršku.

"Dolazak Duška Vujoševića će imati svoj pravi 'miris i okus' samo ako i svi ostali činioci, koji treba da povedu računa kada je bh. košarka u pitanju, budu apsolutno stali iza gospodina Vujoševića. To može biti jedan od najbitinijih faktora. Svi sportski radnici i čak i političke strukture treba da budu svjesni činjenice šta im je činiti po davanju apsolutne podrške stvaranju kulta reprezentacije koji je nažalost, ne bih rekao do kraja izgubljen, ali je poljuljan", rekao je trener tuzlanske Slobode. Vujošević je od KS BiH tražio da mu Gašić bude pomoćnik.

AUTORITET, ISKUSTVO I KONTINUITET

...
Izvor: MONDO

Žarko Milaković, trener juniorske ekipe Igokee, koja je šampion Republike Srpske, a koja se u seniorskoj konkurenciji takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske, upoznat je sa problematikom košarkaškog sporta u Bosni i Hercegovini.

Bio je i pomoćnik selektora juniorske reprezentacije BiH Dragana Bajića.

"Ogromno iskustvo i veliki uspjesi stoje iza njega, i sa aspekta autoriteta i iskustva to je dobro rješenje. U sportu je potreban kontinutet u radu da bi se dešavala pozitivne stvari. Nadam se da će Savez sada prepoznati to i da će Dule kao selektor biti dugotrajnije rješenje'', rekao je za naš portal  Milaković.

Napominje da je bitno Vujoševića iskoristiti na svim poljima.

"Jako je bitno i da Savez prepozna veličinu njegovog angažmana i nadoveže struku na to iz čega bi svi u budućnosti imali višestruke dobiti, misleći na edukaciju, praćenje i učestvovanje u njegovom radu", kaže Milaković.             

DULE PUN POGODAK

Josip Pandža, koji je sa kadetima BiH ostvario najveći uspjeh osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu smatra da je angažman Duška Vujoševića pun pogodak.

"Izbor Duška Vujoševića za selektora reprezentacije je po mom mišljenju pun pogodak. Osvajanje titula, autoritet, iskustvo, znanje i proizvodnja igrača su reference koje krase našeg novog selektora", rekao je za MONDO Pandža, koji se u medijima pominje kao jedan od pomoćnika Vujoševiću.

"Imamo kvalitetan kadar koji je spoj par starijih igrača sa dosta mladih i u ovom trenutku je najvažnije da se svi najkvalitetniji odazovu selektoru i ne sumnjam da ćemo u budućnosti biti sudionici velikih takmičenja. Savezu čestitam na dovođenju tako velikog imena, a novom selektoru želim puno sreće u ostvarivanju što boljih rezultata", kaže trener Kaknja.

PRAVI ČOVJEK ZA OZBILJNIJI REZULTAT

...
Izvor: MONDO

Aleksandar Ćikić, trener ekipe "Student", koja je prošle sezone igrala finale šampionata Republike Srpske, smatra da je KS BiH izborom Duška Vujoševića pokazao ozbiljnost u namjeri da se ostvari ozbiljniji rezultat.

"Biranjem Duleta Vujoševića za selektora, Savez pokazuje koliko je ozbiljan u namjeri da napravi kult reprezentacije. Poznato je da Dule postavlja tim iznad svega, te je njegov izbor pun pogodak. Pošto se seniorska reprezentacija BiH nalazi u fazi podmlađivanja, trener koji je uvijek znao prepoznati i cijeniti dobar karakter mladog košarkaša i staviti ga u funkciju tima je i idealan za ovaj proces", kaže Ćikić za MONDO.

Mišljenja je da će reprezentativci poštovati autoritet bivšeg selektora Srbije i Crne Gore i Crne Gore.

"Mislim da će nosioci reprezentacije cijeniti izbor renomiranog i autoritativnog trenera",završio je Ćikić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vladimir

Nadajmo se da talenti iz Republike Srpske igrati za Srbiju,Dule ce ih nagovarati da igraju za BiH kao sto je Pekovića uskovio da igra za Cg iako je zelio da igra Srbiju.BiH nikada nece biti top ekipa da moze da udje u društvo Srbije,Spanije,Francuske,Litvanije i Grčke.Nedajte da talentovana djeca da igraju u mladjim kategorijama za BiH jer Fiba ne dozvoljava da igrate za više reprezentacija(ako igrać odigra od pioniskog uzrasta moze samo za tu reprezentaciju igrati do kraja karijere).Ne padajte na pricu dukjanskog demagoga.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC