• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea slavila u Tuzli

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee zabilježili su četvrtu pobjedu u Ligi za šampiona Bosne i Hercegovine i zadržali čelnu poziciju na tabeli.

 KK Igokea savladala KK Sloboda u Tuzli Izvor: MONDO

"Igosi" su u subotu uveče u derbiju petog kola savladali Slobodu u Tuzli rezultatom 60:74 (20:17, 8:23, 17:16, 15:18) i zadržali čelnu poziciju na tabeli.

POVEZANE VIJESTI

Izabranici Dragana Bajića su loše počeli u dvorani "Mejdan" pa su Tuzlaci prvu četvrtinu riješili u svoju korist (20:17).

Međutim, u drugom kvartalu Aleksandrovčani su zaigrali mnogo angažovanije u odbrani i sveli domaćina na samo osam poena - (8:23), pa se na odmor otišlo sa "plus 12" u korist Igokee - 28:40.

Ekipa Velimira Gašića, nekadašnjeg pomoćnika Duleta Vujoševića u Partizanu, a sada vrlo vjerovatno i na klupi reprezentacije BiH, u trećem periodu je ravnopravno parirala favorizovanim gostima i ostala u "igri" za pobjedu pred odlučujućih 10 minuta - 45:56.

Ipak, "igosi" nisu dozvolili iznenađenje u posljednjoj četvrtini upisavši četvrtu "recku" za ostanak na vrhu prvenstvene tabele.

Goste iz Aleksandrovca je u Tuzli predvodio Draško Albijanić sa 15 poena, Đorđe Milošević i Džejms Robinson su ubacili po 11 koševa, a Stefan Glogovac pogodak manje.

Kod Tuzlaka najefikasniji je bio Božo Đumić sa 14 koševa.

Prvu pobjedu u tzv. "Ligi 6" upisao je sarajevski Spars. Sarajlije su na svom parketu bile bolje od "fenjeraša" Kaknja rezultatom 78:70 (22:26, 24:11, 16:14, 16:19) zahvaljujući odličnoj partiji Stefana Đorđevića, koji je upisao dabl-dabl učinak od 20 poena i 10 skokova.

U taboru ekipe iz Kaknja prvo ime utakmice bio je Vojin Svilar sa 22 koša.

U posljednjem meču ovog kola u Mostaru, Zrinjski je u finišu stigao do pobjede nad sarajevskom Bosnom rezultatom 81:78 (20:16, 23:17, 20:20, 18:25).

Fantastičnu partiju u dresu "plemića" pružio je Draško Knežević, koji je ubacio 30 poena, Torion Bramit se u četvrti trijumf "ugradio" sa 16 pogodaka, dok je Ivan Begić postigao pet koševa manje.


Kod "studenata" prednjačili su Saša Vasiljević sa 18 i Marko Jošilo sa 17 pogodaka i 12 skokova.

LIGA 6, PETO KOLO

Spars - Kakanj 78:70
Sloboda - Igokea 60:74 
Zrinjski - Bosna 81:78

TABELA: Igokea 4-1, Zrinjski 4-1, Bosna 3-2, Sloboda 3-2, Spars 1-4, Kakanj 0-5.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIKA POBJEDA IGOKEE U TUZLI SOLAŠI SU SE DRŽALI U PRVI DESET MINUTA ALI ONDA IGOKEA POJAČAVA ODBRANU I PRAVI RAZLIKU OD 12 POENA DO POLUVREMENA DA BI IGOSI U NASTAVKU UTAKMICE RUTINSKI SAČUVALI STEČENU PREDNOST I TAKO DOŠLI DO NOVE POBJEDE SAD U LAKTAŠE DOLAZI BOSNA KOJA JE U PRVOM KOLU IZNENADILA BAJIĆEVE MOMKE I SLAVILA SENZACIONALNU POBJEDU NAKON PRODUŽETAKA OVAJ PUT NEĆE BITI POTCJENJIVANJA STUDENATA TAKO DA BI IGOKEA REALNO TREBALA POBJEDITI LAGANO I UČVRSTITI SE NA PRVOM MJESTU LIGE ŠEST

MILOŠ

JOŠ JEDNA SJAJNA UTAKMICA IGOKEE OVAJ PUT U TUZLI I NOVA POBJEDA BAJIĆEVI MOMAKA SOLAŠI SU DOBRO PARIRALI IGOKEI U PRVI DESET

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC