• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FINALE: Igokea ili Bosna? (ANKETA)

Autor mondo.ba

U petak uveče (20.10) u Laktašima na rasporedu je prva finalna utakmica plej-ofa košarkaškog šampionata Bosne i Hercegovine između Igokee i sarajevske Bosne. Glasajte u anketi.

 Plej - of (finale): Igokea - Bosna, najava Izvor: Samir Cacan/MONDO

Aktuelni šampion je do finala stigao savladavši sa 2:0 u pobjedama ekipu tuzlanske Slobode, dok su Sarajlije istim rezultatom bile bolje od Zrinjskog iz Mostara.

Aleksandrovčani i "studenti" su se ove sezone sastali tri puta, a jedan trijumf zabilježila je sarajevska ekipa i to na startu tzv. "Lige 6", dok je tim Dragana Bajića slavio u važnijem meču - finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Igokei šesta ili Bosni četvrta titula?

Inače, Igokea je četiri puta uzastopno osvajala titulu prvaka BiH, ukupno ima pet trofeja, dok je Bosna tri puta podizala šampionski pehar

Trener "igosa" je u najavi meča priznao banjalučkim medijima da izuzetno poštuje Bosnu, ali vjeruje da njegov tim može do odbrane šampionskog pehara.

"Bosna je tim koji dobro poznajemo, porazili su nas u 'Ligi 6', zaslužuju svaki respekt i nisu slučajno u finalu. Imaju iskusne igrače, znaju da kazne svaki pad koncentracije i protiv njih moramo da uđemo maksimalno angažovano. Prenosimo veliku energiju nakon ubjedljive pobjede protiv Slobode i nadam se da ćemo istim pristupom kao u tom meču doći do pobjede, kao i do odbrane titule u ovoj seriji", izjavio je trener Igokee, koji u prvom meču neće moći da računa na Danila Šibalića zbog povrede, a pod upitnikom je i nastup Đorđa Miloševića, zbog problema sa leđima.

Finalna serija se igra na tri pobjede, a prvi meč će direktno prenositi BHT i RTRS.

Anketa

Ko će biti šampion BiH u košarci?

  • Igokea

    77.08% (37)

  • Bosna

    22.92% (11)

Ko će biti šampion BiH u košarci?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

IGOKEA ĆE BEZ VEĆI PROBLEMA DOĆI DO PETE UZASTOPNE TITULE A UKUPNO ŠESTE U DOMAĆEM PRVENSTVU VEČERAS SVI U LAKTAŠE DA PODRŽIMO IGOKEU PROTIV BOSNE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC