• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Oni koji su ovdje, zaslužuju respekt

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević rekao je da mu kao treneru nije jednostavno izaći na teren nakon svih otkaza.

 Okupljanje reprezentacije BiH Duško Vujošević: Oni koji su ovdje, zaslužuju respekt Izvor: MONDO

Duško Vujošević, selektor bh. košarkaške reprezentacije na današnjoj konferenciji za novinare govorio je o problemima u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, te o otkazivanju dolaska brojnih igrača na utakmicu protiv Francuske, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koja će se odigrati 29. juna u Tuzli.

Vujošević, poznat po maratonskim izjavama, skoro sat vremena je obrazlagao i detaljisao o problemima koji su nastali u reprezentaciji nakon što su svoj dolazak otkazali Nemanja Gordić, Džanan Musa, Andrija Stipanović, Milan Milošević, Jusuf Nurkić , Ajdin Penava, Emir Sulejmanović, Miralem Halilović...

Između ostalog, rekao je i to da mu kao treneru nije jednostavno izaći na teren nakon svih otkaza. Naglasio je da se rejting gubi ili dobija u sekundi, te da i trener i igrači u sportu veoma mnogo rizikuju.

Naglasio je da otkazivanje razumije samo ako je u pitanju bolest, te podsjetio da je i sam odgodio liječenje dok se obaveze prema reprezentaciji ne okončaju.

"Ovi ljudi koji su se odazvali su oni koji su htjeli da igraju za reprezentaciju BiH. Oni zaslužuju maksimalan respekt, oni zaslužuju najbolji mogući tretman i veliko poštovanje. Oni su sve ovo vrijeme, kada su stizali otkazi nenajavljeni, kasno najavljeni, iznenadni, mučki, kako koji zbog povreda ili sve, nije ih ubilo, oni su radili najjače što mogu", poručio je Vujošević.

Kapiten bh. reprezentacije Elmedin Kikanović, naveo je Vujošević, uvijek se odazivao pozivima iz reprezentacije, osim kada je bio objektivno spriječen igrati za svoju domovinu.

"Ja sam se juče priključio reprezentaciji i prvi utisak koji bih izdvojio je ta energija koja se vidjela na sinoćnjem treningu i vidjelo se da se niko ne štedi i da su momci spremni da daju zadnji atom snage”, izjavio je Kikanović.

Almir Hasandić rekao je da će uprkos tome što je francuska reprezentacija igrački jača, bh. igrači dati svoj maksimum.

"Iskoristio bih priliku da ovim putem pozovem navijače da budu naš šesti igrač i da nas bodre u svakom mogućem trenutku", poručio je Almir Hasandić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC