• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tibodo: Dopada nam se Bjelica, ali...

Autor mondo.rs

Trener Minesote objasnio je zbog čega se ta ekipa odrekla odličnog srpskog košarkaša.

Tom Tibodo dao je Nemanji Bjelici (30) značajnu ulogu tek kada se krajem februara povredio Džimi Batler, ali je ovog leta, po isteku trogodišnjeg debitantskog ugovora, ipak želeo da ga zadrži u Minesota Timbervulvsima.

Onda je shvatio da je sigurnije da se okrene drugim opcijama!

"Vukovi" su krajem juna poslali Bjelici po njih obavezujuću ponudu od 4,9 miliona dolara za sledeću sezonu, ali je on kao ograničeno slobodan agent mogao da razmatra i ponude drugih timova.

Četiri dana kasnije ta ponuda je povučena, Srbin je postao potpuno slobodan igrač i odmah potpisao za Filadelfija Sikserse, dok je njegovo mesto u "rosteru" Minesote zauzeo Entoni Toliver.

Tibodo je objasnio da je takav potez povučen iz straha da ekipa ne ostane potpuno praznih šaka, tako što ne bi mogla da odgovori na eventualnu visoku cifru, koju bi Bjelici ponudio neko "sa strane", dok bi adekvatne zamene u međuvremenu potpisale ugovore sa drugima.

"Beli nam se mnogo dopada, ali morali smo da sagledamo sve mogućnosti i ne dozvolimo da ostanemo 'kratki'. Toliver je bio igrač sa kojim je priča išla u dobrom pravcu. Odlučili smo da je bolje da budemo sigurni da imamo igrača koji nam odgovara, nego da čekamo i kockamo se", izjavio je Tibodo za lokalni "Star Tribjun".

Bjelica je u svojoj drugoj NBA sezoni, a prvoj kod Tibodoa (2016/17) igrao 18 minuta po utakmici, a 2017/18 nešto više - 20 minuta.

Međutim, tokom marta ove godine na parketu je provodio u proseku 35 minuta, uz učinak od 11 poena, 6,8 skokova, 2,1 asistencija, 0,8 ukradenih lopti i 0,5 blokada.

"Beli je veoma talentovan igrač. Sada ide u dobar tim. Za nas je igrao vrlo, vrlo dobro i bilo nam je drago što je bio tu", dodao je Tibodo.

Reprezentativac Srbije sa Siksersima će se boriti za najviši plasman u Istočnoj konferenciji, pošto uz Boston i Toronto imaju sigurno najkvalitetniju ekipu u tom delu lige.

Nakon bezuspešne potere za Lebronom Džejmsom, koji je u ponedeljak zvanično postao član Los Anđeles Lejkersa, Filadelfija je produžila saradnju sa Džej Džej Redikom i Amirom Džonsonom, a iz Denvera je putem "trejda" stigao Vilson Čendler.

Analitičari i dalje smatraju Sikserse ozbiljnim kandidatima za zvezdu San Antonio Spursa, Kavaja Lenarda, čija saga oko povrede i odlaska iz renomirane franšize traje već godinu dana...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC