• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica debitovao, saigrači i trener oduševljeni!

Autor mondo.rs

"Impresivan, timski igrač, jako inteligentan, koristi prostor i daje momcima prostor za igru", rekao je trener Sakramento Kingsa, Jerger, posle prvog nastupa našeg asa. Plejmejker Dearon Foks slikovito je opisao šta "Beli" daje ekipi.

Nemanja Bjelica odigrao je prvu utakmicu u dresu Sakramento Kingsa i ovog jutra u prestonici Kalifornije govori se o tome.

Za razliku od ostalih NBA timova, koji su u noći između ponedeljka i utorka odmeravali snage međusobno čekajući početak sezone 16. oktobra, "kraljevi" su u "Golden 1" centru dočekali izraelski Makabi iz Haife i pobedili ubedljivo - kako to obično biva u tradicionalnim duelima američkih i evropskih ekipa.

Bjelica je kao starter za svega 18 minuta popunio sve kolone, do 12 poena stigao je šutirajući 3/4 za dva i 2/3 za tri, imao je pet skokova, tri asistencije i tri blokade za "plus 22" sa njim na parketu.

Za preostalih 30 minuta igre, "kraljevi" su popravili razliku za svega deset poena – 132:100.

SACMAC
Izvor: YouTube



"Kada igrate dobru odbranu, sve je lakše", rekao je Bjelica posle utakmice u kojoj je ulaskom u igru u drugoj četvrtini inicirao seriju 20:5 za 19 poena prednosti.

"Mogu da donesem iskustvo, mogu da igram na nekoliko pozicija. Sve što trener bude tražio, neće biti problem. Želim samo da budem na terenu, pomognem momcima i ubacim neke šuteve", slikovito se Beograđanin predstavio novinarima koji prate Kingse.

Posle tri sezone u Minesota Timbervulvsima, Bjelica je prošlog jula bio nadomak potpisivanja ugovora sa Filadelfija Seventisikserima, ali se generalni menadžer Kingsa, Vlade Divac, javio u poslednji čas i ponudio mu trogodišnji ugovor vredan 20,5 miliona dolara što je bilo sasvim dovoljno da se nekadašnji MVP Evrolige vrati na Zapad i pridruži Bogdanu Bogdanoviću.

Za razliku od "Belog", koji je propustio samo tri utakmice u predsezoni zbog bolova u kolenu, Bogdanovićevi problemi sa meniskusom ozbiljnije su prirode i Jerger će duže čekati na njegov povratak.

Do tada, imaće priliku da Bjelicu u što većoj meri uklopi u jedan od najmlađih timova lige u kom je rano jutros briljantan bio i Badi Hild - 27 poena, 5/7 za dva, 4/4 za tri, 5 asistencija, 2 skoka, 2 ukradene, 3 izgubljene lopte, "plus 22".

"IMPRESIVAN, TIMSKI IGRAČ, JAKO INTELIGENTAN"

Bjelica
Izvor: YouTube



Plejmejkeru ekipe, Dearonu Foksu, nije bilo potrebno mnogo da shvati kakvu je ofanzivnu opciju dobio za sezonu 2018/19.

"Stalno se otvara. Postoje skočne 'četvorke', a postoje i momci koji zaista znaju da pogode. On baš dobro šutira, što znači da će veliki momci morati da izlaze iz svog reketa", konstatovao je Foks, posle ubačenih sedam poena, uz šest skokova i isto toliko asistencija.


Jerger se složio sa novinarima da je Bjelica prošlog proleća u Mineapolisu odlično odmenio povređenog Ol-star beka, Džimija Batlera, ali da ga uprkos tome vidi prevashodno na poziciji "četiri" sa koje će se "izvlačiti" na šut sa distance.

Frenk Mejson imao je osam asistencija i pet ukradenih lopti, uz 13 poena, a sudeći prema Foksovim rečima - Bjeličino prisustvo prijalo je spoljnoj liniji ekipe.

"Takav igrač pomaže Frenku, meni i ostali momcima
,koji su navikli da napadaju obruč, jer izvlači jednog velikog momka napolje. Kada imate takvu 'četvorku' svima je lakše. Definitivno može mnogo da nam pomogne"
, konstatovao je Foks.

"Bjelica nije imao najveće brojeve, ali je verovatno imao najveći uticaj na igru ekipe", ocenio je reporter lista "Sacramento Bee".


"Bilo je dobro"
, složio se Jerger i dodao:

"On otvara teren svojim šutevima sa distance i daje Dearonu prostor da napada reket. Sa Nemanjom su stvari proste, iako u prvih nekoliko minuta to nije izgledalo lepo, posle toga je bio prilično koristan za nas. Pojavljivao se iz drugog plana i delio rampe, što nisam očekivao od njega. Impresivan, timski igrač, jako inteligentan, koristi prostor i daje momcima prostor za igru".

Rezultati:

Filadelfija - Dalas 112:115
/Embid 29, 7 sk, 4 as - Dončić 15, 4 sk, 5 as/

Šarlot - Čikago 110:104
/Voker 20, 7 sk, 2 as - Lavin 26, 4 sk/

Klivlend - Indijana 102:111
/Hil 10, 7 sk, 5 as - Oladipo 23, 6 sk, 3 as/

Detroit - Bruklin 108:110
/Galovej 24 - Alen 17, 9 sk/

Majami - Orlando 90:89
/Mekgruder 19, 8 sk, 5 as - Vučević 22, 14 sk, 3 as/

Njujork - Vašington 98:110
/Trir 18, 4 as - Bil 20, 4 sk, 3 as/

Sakramento - Makabi Haifa 132:100
/Hild 22, 5 as - Miks 17, 9 sk, 4 as/

Golden Stejt - Finiks 109:117
/Kari 23, 4 as - Ejton 18, 7 sk, 2 as/

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC