• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Bez pritiska, dogodiće se i poraz

Autor mondo.rs

"U trećoj četvrtini ste videli šta hoću od igrača", poruka je trenera Crvene zvezde mts posle trijumfa protiv Igokee.

Crvena zvezda mts nastavila je trijumfalni niz i rutinskom pobedom protiv Igokee ostala perfektna na oba fronta.

Ekipa Milana Tomića je protiv desetkovanog tima Nenada Trajkovića kontrolisala rezultat, u drugom delu "dodala gas", svela goste na 11 poena u trećoj četvrtini, pa bez problema privela meč kraju.

Posle duela, u kojem je Zvezda ostvarila sedmi uzastopni takmičarski trijumf, šef struke crveno-belih kratko je izneo svoju ocenu.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, pogotovo u drugom delu, počevši od odbrane, jer u trećoj četvrtini smo primili samo 11 poena i to hoću od mojih igrača - dobru odbranu i dosta poena u tranziciji i kontranapadu", rekao je on.

"Sa druge strane, 30 asistencija i 11 grešaka je pozitivan segment u košarci, kada imaš više asistencija od grešaka. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i čestitam igračima pobedu", dodao je šef struke crveno-belih.

Upitan za podelu minuta i iskorak Alekse Radanova u prvi plan sa 16 poena, Tomić je izjavio da ne posmatra igrače kao "mlade i stare, neiskusne i iskusne".

"Svi imaju ulogu u timu i za Radanova mogu da kažem da prvo napreduje kroz trening, a onda će napredovati kroz utakmice. On je na treningu pokazao kako napreduje kao igrač, kako 'čita' u 'pikenrolu', kako trenira. Njegov košarkaški nivo je na višoj stepenici, to se pokazalo danas i na terenu, ali to ne znači da se na jednoj utakmici postaje igrač. On mora da ima kontinuitet cele godine, i na treningu i na utakmici".



Upitan da li deset pobeda (računajući i ABA Superkup) stvara tenziju, Tomić je odgovorio kroz osmeh.

"To pitanje mi se stalno postavlja i rekao sam da je Zvezda na 50 odsto od svojih mogućnosti, pa ću na još jedno pitanje reći da je Zvezda na 20 odsto od mogućnosti. Što više mi postavljate to pitanje ići ćemo i na 10 odsto, a onda ćemo reći i da smo nespremni totalno", rekao je on.

"Svi očekuju da Zvezda izgubi, pa izgubićemo jedan meč, nemojte da imate pritisak. Jednog dana ćemo izgubiti, ne možemo da pobeđujemo do kraja. A i ako izgubimo...", slegao je ramenima Zvezdin trener, uz podrazumevanje da će i taj poraz mirno primiti.

Crvena zvezda Igokea
Izvor: YouTube/ABA liga j.t.d.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC