• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gensek KS BiH: Igokea neće igrati "Ligu 6"

Autori mondo.ba Autori Fena

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Amer Čolan izjavio je u utorak u Sarajevu da Igokea neće igrati završnicu prvenstva BiH!

 Amer Čolan: Kk Igokea neće igrati Ligu 6 Izvor: MONDO/Mladen Stojović

  Povodom informacije da bi se Igokea mogla uključiti u prvenstvo nastupom u "Ligi 6", što je nedavno u izjavi za MONDO nagovijestio i tim menadžer Igokee Siniša Kovačević, Čolan je potcrtao da takva opcija nije realna.

Naime, Kovačević, koji je ujedno i direktor reprezentacije BiH, izjavio je našem portalu da klub iz Laktaša želi da se vrati u završnicu bh. prvenstva te da će njihov prijedlog iznijeti Upravnom odboru KSBiH od kojeg očekuju kompromis.

Kovačević: Igokea za kompromis sa KS BiH

Čolan ističe da niko iz Igokee nije službeno kontaktirao Savez po tom pitanju.

"Upravni odbor je stava da igranje Igokee u 'Ligi 6' u ovoj sezoni nije moguće", istakao je Čolan, podsjećajući na odluku Upravnog odbora KS BiH na sjednici u Busovači u oktobru prošle godine, kada je dozvoljeno klubu iz Laktaša da u ovoj sezoni ne učestvuje u domaćem prvenstvu, nego isključivo u regionalnoj ligi.

Takođe, sistemom takmičenja već je određeno da će u "Ligi 6" za prvaka BiH igraju ekipe koje su ostvarile plasman od prvog do šestog mjesta te da će prenositi sve bodove iz ligaškog dijela takmičenja.

"Igokea u ovom trenutku ima status kao i do sada i neće igrati 'Ligu 6'. Naravno, imaju pravo nastupa u Kupu BiH Mirza Delibašić", zaključio je generalni sekretar KS BiH.

Podsjetio je i na sastanak čelnika Saveza s predsjedavajućim predsjedništva BiH Miloradom Dodikom krajem prošle godine u Laktašima, koji je iskazao spremnost da pomogne Savezu u rješavanju finansijskih problema, kroz izmirivanje duga sredstvima iz državnog budžeta.

KS BiH, kako je kazao Čolan, u ovom trenutku ima dugovanja od oko 2.9 miliona KM po raznim osnovama.

Kada je u pitanju smještaj kancelarije Saveza, Čolan ističe da prostorije u kojima su trenutno smješteni nisu adekvatne. Bilo je govora, kako kaže, da presele u novu zgradu Fudbalskog saveza BiH, ali da zbog finansijskih problema nisu to u mogućnosti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC