• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica: Jedva čekam! Bogdan: Super srebro, ali...

Autor mondo.rs

"Jedva čekam da budem ono što jesam, a to mogu samo u reprezentaciji", rekao je Bjelica. "Ovo sve do sada je bilo uspešno, sve je to super, ali ne treba se zadovoljavati srebrom", nadovezao se Bogdanović.

 Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović o reprezentaciji Izvor: MN PRESS

Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović ne razmišljaju još o Svetskom prvenstvu, ali već sada znaju da će biti u Kini u opremi reprezentacije Srbije.

Naši Kingsi ne samo da su potvrdili tokom intervjua za "Glas Amerike" da će nastupiti na Mundobasketu i braniti srebro osvojeno u Španiji pre pet godina, već i da jedva čekaju da se okupe na pripremama selektora Aleksandra Đorđevića.

Bjelica je čak, u pauzama šuterskog treninga u Vašingtonu, otišao korak dalje i rekao da, citiramo, "samo u reprezentaciji može da bude ono što jeste".

"Mogu sa ponosom da kažem da, sada kako stvari stoje, posle Amerike imamo najbolju reprezentaciju. Konačno je došlo naše vreme", rekao je 30-godišnji Beograđanin, kojeg su povrede sprečile da osvoji više od srebra sa Eurobasketa 2009 i Mundobasketa 2014.

"Treba i dosta stvari da se poklopi da bi se napravio uspeh, da ne ulazimo sada dublje, nije ni vreme, ni mesto za ovo. Drago mi je što ću ponovo biti deo reprezentacije i što konačno uživam u košarci", rekao je i dodao:

"Znaš ono, 'samo da budem zdrav'. Naravno, tu sam, igraću za reprezentaciju i jedva čekam da budem malo ono što jesam. To mogu da budem samo u reprezentaciji".

Autoru Braci Đorđeviću pojasnio je na šta je mislio u prethodnoj rečenici...

"Znaš kako, da bi opstao u NBA ligi ovo moraš da shvatiš kao posao. Reprezentacija ne može da se poredi sa NBA i jedva čekam, kao i on verovatno (pogledao je prema Bogdanoviću, prim. aut), ali i ostali koji su deo reprezentacije".

Izvor: MN PRESS

Koliko je Bjelica bio konkretan kada je govorio o tome šta momcima znače nastupi u dresu Srbije, Bogdanović je bio prilično konkretan kada je govorio šta znači osvojiti zlato u dresu Srbije.

On se složio da je serija od tri velika finala i jednog polufinala pod vođstvom selektora Đorđevića ostvarena mukotrpnim radom, da je vratila Srbiju u krug favorita za osvajanje medalja, ali da nije dovoljna i da ne bi smela da bude dovoljna u budućnosti.

"To smo nekako izgradili našim igrama prethodnih godina, nadam se da ćemo ostati na tom nivou i, ako budemo u mogućnosti, napraviti i taj šampionski rezultat. Rezultat za pamćenje", rekao je Bogdanović.

"Ovo sve do sada je bilo uspešno, sve je to super, ali ne treba se zadovoljavati srebrom".

Ovaj 26-godišnji šuter iz Beograda kaže da je još rano govoriti o Mundobasketu, ali nije ostavljao dilemu oko toga da li će nastupiti ili ne.

"Videćemo, daleko je to iz ove perspektive, potrebno je da se završi prvo sezona, potom i pripreme. Trenutno mi 'glava još nije tamo', iskreno", rekao je Bogdanović, koji je pre godinu i po dana na Eurobasketu 2017 predvodio povredama drastično oslabljeni tim do finala i na tom putu beležio prosečno 20,4 poena, 3,4 skoka i 5 asistencija.

Izvor: MN PRESS

Na osnovu februarske rang liste FIBA, (4) Srbija će na žrebu za prvu fazu (osam grupa po četiri, dva tima idu dalje) biti među nosiocima uz (1) SAD, (2) Španiju, (3) Francusku, (5) Argentinu, (6) Litvaniju, (8) Grčku i (30) Kinu. Od osam najboljih reprezentacija sveta samo evropski šampion, (7) Slovenija, nije izborila plasman na Mundobasket, dok su Kinezi kao domaćini svrstani među nosioce, bez obzira na to što zauzimaju 30. mesto.

"Orlovi" će rivale u prvoj fazi Svetskog prvenstva saznati u subotu u 11.45 po našem vremenu, kada u Šenženu bude održan žreb pred 8.000 ljudi i u prisustvu Kobija Brajanta i Jao Minga.

Predstavljajući većinskim i manjinskim vlasnicima viziju "novih Sakramento Kingsa", Vlade Divac računao je i sa našim ljudima, svestan koliko je njemu značilo prisustvo Peđe Stojakovića tokom zajedničkih dana u prestonici Kalifornije.

I, ne samo da je angažovao Stojakovića kao pomoćnika, već je kao generalni menadžer franšize sa najdužim nizom sezona bez plasmana u plej-of ponudio ugovore dvojici srpskih asova, Bogdanoviću i Bjelici. 



Nemanja Bjelica u NBA
/sezona - starter/utakmica - minuti - poeni - skokovi - asistencije/

2015/16 - 00/60 - 17,9 - 5,1 - 3,5 - 1,4
2016/17 - 01/65 - 18,3 - 6,2 - 3,8 - 1,2
2017/18 - 21/67 - 20,5 - 6,8 - 4,1 - 1,3
2018/19 - 55/62 - 23,4 - 9,7 - 5,8 - 2,0

Bogdan i Nemanja, kao dve "opklade" srpskih veterana na važnim pozicijama u organizaciji Kingsa, već su opravdali ukazano poverenje i pokazali u kojoj meri znače treneru Dejvu Jergeru i grupi mladih američkih košarkaša.

Kingsi do kraja ligaškog dela sezone dočekuju Čikago Bulse, Bruklin Netse, Dalas Meverikse, Finiks Sanse, Hjuston Roketse, Klivlend Kavalirse i Nju Orleans Pelikanse, od kojih samo Roketsi i Netsi imaju bolji skor, pa bi dobrim rezultatima kod kuće i ponekim "brejkom" na strani, poput gostovanja Dalasu, Nju Orleansu, pa i Los Anđeles Lejkersima, možda mogli da pojačaju pritisak na L. A. Kliperse.

Zapad: Golden Stejt 46-21, Denver 44-22, Oklahoma 42-26, Hjuston 42-26, Portland 41-26, San Antonio 39-29, Juta 38-29, L. A. Klipers 39-30, Sakramento 33-33, Minesota 32-36, L. A. Lejkers 31-36, Nju Orleans 30-40, Memfis 28-41, Dalas 27-40, Finiks 16-53.

"Mnogo je lakše sa našim ljudima. Vlade i Peđa su prepoznali šta mogu da donesem ekipi, brzo sam se uklopio, stvarno uživam ovde. Konačno", rekao je Bjelica, kojem je kao MVP košarkašu Evrolige pune tri sezone bila namenjena uloga rezerviste u timu Minesote Timbervulvs, sa kojim se rastao prošlog leta i našao nadomak potpisa sa Filadelfijom.

Ipak, jedan poziv iz Sakramenta bio je dovoljan da se Bjelica predomisli i vrati na Zapad.

"Nema više one nervoze, ni stresa oko toga zašto ne igram ili da li bi trebalo da igram više sa loptom. Jednostavno, mogu da kažem da sam prvi put srećan u NBA i da uživam. Drago mi je da sam deo ovog novog Sakramenta", rekao je i dodao da bi voleo da završi karijeru u ljubičastom dresu.

"Ovaj tim ima svetlu budućnost sa svim talentima koji su tu, voleo bih i da završim ovde. Konačno sam našao ekipu, ljude i organizaciju koja mi veruje, dobro se osećam ovde, imamo sjajnu grupu mladih igrača i za dve-tri godine ovaj tim će biti 'problem' na Zapadu".



Bogdan Bogdanović u NBA
/sezona - starter/utakmica - minuti - poeni - skokovi - asistencije/

2017/18 - 52/78 - 27,9 - 11,8 - 2,9 - 3,3
2018/19 - 17/54 - 28,5 - 14,6 - 3,7 - 4,0

Kinsi su Bogdanoviću prvo NBA iskustvo, pa za razliku od Bjelice nije osetio šta znači biti "statista" u petorci sa dva-tri nemilosrdna "potrošača lopti", međutim koliko mu je na 16 utakmica do kraja druge sezone i dalje teško da prihvati realnost, govore i sledeće reči...

"Dobra sezona, iako iz neke sportske perspektive ne možemo da budemo skroz zadovoljni, jer smo naravno egomanijaci, želimo uvek više i takmičari smo svi, tako da nismo baš prezadovoljni, ali... Kada se završi sezona, pogledaćemo rezultat i uporediti ga sa prethodnom. Mislim da smo već napravili mali 'jump' i pokazali da ova ekipa ima budućnost", rekao je Bogdanović, koji se u dresovima Partizana i Fenerbahčea borio samo i isključivo za trofeje.

"Sada treba razmisliti kako da napravimo još veći skok", napomenuo je jedan od najboljih šutera evropske košarke, koji je "zakasnio" u drugu NBA sezonu punih deset utakmica zbog povrede i operacije meniskusa zadobijene baš na septembarskim utakmicama u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Nisam na najboljem šuterskom nivou, ali dosta je i do promena u ekipi. Povrede su me omele u početku, a pored izmena u rotaciji uvek sam nekako gledao kako da pobedimo, nisam se bavio svojom statistikom", rekao je Bogdanović na kraju intervjua za "Glas Amerike" i dodao:

"Zadovoljan sam, može uvek bolje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC