• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Denvera se izvinio Jokiću poslije utakmice

Autor mondo.rs

"Odigrao je 64 minuta i 58 sekundi", rekao je najslabiji akter meča iz redova Denver Nagetsa, trener Majkl Maloun.

Najlošiji pojedinac u redovima Denver na nezaboravnoj trećoj utakmici serije sa Portland Trejblejzersima, završene poslije 68 minuta košarke u Oregonu, bio je Majkl Maloun.

U posljednjim trenucima četvrte četvrtine, trener Nagetsa panično je pozvao tajm-aut pri neriješenom rezultatu i, zapravo, prekinuo kontru svog tima u kojoj je bilo i vremena i prostora za šut, možda i pobjedu za vođstvo u seriji.

U trenutku kada su sudije prekinule akciju Denvera na Malounov zahtjev, na svega 1,8 sekundi do kraja, Nikola Jokić uveliko je prebacio loptu u polje Blejzersa do Vila Bartona, a ovaj mogao da bira između šuta na koš i pasa u ugao za spremnog Džamala Mareja, ali...

VIDEO: ČETIRI ČETVRTINE, PA ČETIRI PRODUŽETKA

Samo su dvojica igrača u istoriji igrala više od Jokića. Bili su to Red Roča i Pol Sejmor koji su na utakmici Boston - Sirakuza iz 1953. godine proveli na parketu po 67 minuta. Bio je to posljednji plej-of duel riješen u četvrtom produžetku do danas. 

Ne samo da je Maloun vratio ekipu iz tranzicije na minut odmora, već je vratio i loptu na drugu stranu igrališta, odakle je za tih 1,8 sekundi bilo nemoguće uraditi nešto smisleno.

Ćutke, kao da ga razumiju, Nagetsi su nastavili da se bore u prvom, drugom, trećem i četvrtom produžetku u kom je Jokić, na kraju, promašio presudan penal u 65. minutu na parketu nakon što ga je trener učinio jedinim igračem višim od 210 centimetara u istoriji sa provedenih sat vremena u igri.


Najmanje što je Maloun mogao da uradi je da se izvini, što je i javno priznao.

"Odigrao je 64 minuta i 58 sekundi. To je ozbiljan broj. Izvinio sam mu se u svlačionici zbog toga", rekao je Meloun na konferenciji za medije.

Devet minuta manje od srpskog centra igrao je Marej, Geri Heris napravio šestu ličnu poslije 50 minuta u igri, Pol Milsap proveo na parketu 49, Barton 39.

BORAC: TRIPL-DABL JOKIĆA ZA 65 MINUTA NA PARKETU


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC