• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea: Bolje Partizan na startu, nego neko lakši!

Autor mondo.ba

"Možda je bolje da otvaramo sezonu protiv ekipe koja će da izvuče iz nas ono najbolje nego protiv nekog gdje smo već upisali bodove", poručio je Marko Barać, koji će u odsustvu Ace Trifunovića voditi Igokeu protiv Partizana.

 ABA liga 1 kolo Igokea - Partizan TV prenos Arena sport 1 subota 18.00 Izvor: MONDO/Goran Arbutina
Izvor: MONDO/Goran Arbutina

  Košarkaši Igokee otvoriće sezonu duelom protiv Partizana na startu regionalne ABA lige.

Jedan od mečeva koji obično do posljednjeg mjesta ispuni dvoranu u Laktašima, biće odigran u subotu od 18 časova, a pomoćni trener Igokee Marko Barać ističe da svi u klubu jedva čekaju zvanični start sezone.

"Nakon dugog pripremnog perioda došao je momenat koji su igrači jedva čekali – početak lige. Odmah da ih pohvalim za sve što su uradili u proteklih mjesec i po, dva. Oformili smo novi tim, koji je radio vrlo kvalitetno od samog početka i prevashodni zadatak nam je bio da momke koji nemaju iskustvo igranja u ovoj ligi pripremimo za ono što ih čeka, na specifičnosti ove lige kao što su kontakt igra, intenzitet, energija koja je potrebna da se pokaže... Tu bih vidio prvi zadatak u ovom meču, da se Partizanu energetski odgovori, da se uđe jače u odnosu na njih, da bi se igralo egal u bilo kom smislu. Oni su pokazali zavidan nivo kvaliteta u svim ovim pripremnim utakmicama i zvaničnim. To je ekipa koja je pravljena za osvajanje trofeja, koja je pravljena od igrača koji imaju iskustvo igranja u Evroligi i Evrokupu, govorim za američke igrače, a tu je i baza domaćih igrača koja je godinama tu. Prvi naš zadatak je energija“, rekao je Barać.

Igokea ovaj meč dočekuje u specifičnoj situaciju, bez trenera Aleksandra Trifunovića, koji je doživio moždani udar. Njegov asistent, koji će voditi ekipu u duelu protiv Partizana, kaže da će to igračima biti dodatni motiv.

"Trener je u svakodnevnom kontaktu sa mnom, sa stručnim štabom i igračima. Gleda da nam svima pomogne razgovorom, savjetima, prijedlozima i sa te strane osjećamo njegovo prisustvo. Sa te strane igrači  će imati sigurno motiv više da igraju za njega“, rekao je Barać i dodao da ne osjeća opterećenje ili pritisak da mora da adekvatno zamijeni Trifunovića.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Što se mene tiče nemam nikakvo posebno opterećenje, ne gledam ovo kao neku situaciju svoju. Gledam da uradim sve što mogu da u ovoj specifičnoj situaciji to pokrijemo, da 'ispeglamo' koliko možemo dok se stvare ne vrate u neku planiranu normalu“.

Umor Partizana?

Koliko eventualni umor Partizana može da bude prednost Igokee?

"Partizan je cijeli svoj pripremni period pravio da ima vezane utakmice, od turnira koje su igrali do Superkupa, jednostavno to je situacija na koju su navikli i to je način na koji su pravili tim. Na svakoj pioziciji imaju po dva iskusna igrača koja u svakom momentu mogu da igraju velike utakmice, a ne nekog ko je mlad, ko se tek dokazuje. Tako da su oni na tu situaciju spremni, a mi svakako, bez obzira na njihovo stanje, umor i sl. moramo da izjednačimo, ako ne i da budemo bolji u tom energetskom smislu“, poručio je Barać.

Ekipa Igokee u posljednjoj provjeri pred početak sezone poražena je od FMP-a 89:83, međutim, Barać ističe da očekuje potpuno drugačije izdanje "igosa“ protiv Partizana.

"ABA liga je specifično takmičenje, posebno za igrače koji dolaze iz SAD i iz evropskih liga koje se igraju na drugačiji način. Ovo je liga puna jakog kontakta, intenziteta i mi smo pokušavali i u dobroj mjeri uspjeli da prenesemo na te igrače koji nemaju taj vid iskustva. Utakmica protiv FMP naravno ne zadovoljava naše kriterije, to nije način na koji ćemo mi igrati i budite sigurni da ćemo protiv Partizana izgledati potpuno durgačije. Postoji nešto što se zove sportska forma, privođenje priprema kraju, jednostavno, utakmice u pripremnom periodu se ne igraju u istom stanju kao one u ligi, tako da očekujem mnogo bolju energiju i reakciju od našeg tima“. 

U Igokeu su ovog ljeta stigli Rašad Von, Oliver Stević, Srđan Kočić, Kinan Evans, Aleksandar Cvetković, Marko Tomas, Denis Kliford i Vaidas Kariniauskas...

Duel protiv Partizana biće prvo zvanično predstavljanje potpuno renovirane ekipe, pa je logično pitanje i da li ima pritiska tog prvog meča?

"Moraćemo da sačekamo podbacivanje da vidimo da li će to iz njih da ispari dotad, kao što ispari kod većine pravih igrača. Možda je bolje da se ta prva utakmica igra protiv ekipe koja će iz tebe da izvuče ono najbolje. To je mnogo bolja situacija nego da se igramo protiv nekog gdje smo unaprijed upisali bodove. Partizan je veliki klub i trebalo bi da u njima probudi ono najbolje“, istakao je Barać.

Crno-bijeli imaće po običaju ogromnu podršku svojih navijača i igraće uslovno rečeno na „domaćem terenu.

"Ovdje je više tih navijača Partizana, ali ono što bih ja želio je da ambijent bude pravi, da hala bude puna, atmosfera da bude košarkaška i to je nešto u čemu će svaki igrač da uživa pa i ja kao trener“, rekao je Barać i dodao da se ekipe dobro uklopila tokom prethodna dva mjeseca.

"Čini mi se iz razgovora sa igračima, svi se osjećamo ovdje jako lijepo.Ljudi iz kluba čine sve da nam obezbijede maksimalne uslove i na terenu i mimo njega. To je dosta pomoglo u stvaranju atmosfere, a ona na treninzima i ovim pripremnim utakmicama nije dovođena u pitanje“.

Barać nije želio mnogo da priča o ambicijama u novoj sezoni.

"Ocjene svih je da je ABA liga nikad jača i s tim se slažem. Neke ambicije koje su manje više poznate bih ja prebacio u priču iz utakmice do utakmice. Prvo plan je za Partizan, pa se igraju i paralelno utakmice prvenstva BIH, to je za nas specifična situacija, jednostavno trenutno ja razmišljam samo o narednoj utakmici“, rekao je Barać.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Krilni centar Igokee Sava Lešić potvrdio je da ekipa jedva čeka da počne utakmica u subotu.

"Poslije pripremnog perioda dočekali smo i početak ABA lige. Ekipa je dosta promijenjena u odnosu na prošlu utakmicu. Utakmica protiv Partizana sigurno neće biti nimalo laka utakmica, prvenstveno zbog toga što su osvojili Superkup i na tim utakmicama i u Evrokupu pokazali zavidan kvalitet. Nema tu neke velike filozofije. Mi ćemo pokušati da se što bolje pripremimo i da odgovorimo. Favorit je Partizan, ali imamo veliku želju da pokažemo da radimo dobro i da imamo dobar tim, vidjećemo koliko ćemo dogurati na toj utakmici“, rekao je Lešić.

Na pitanje o najjačem oružju Partizana istakao je da je to tim.

"Njihov najveći kvalitet je to što imaju dobar tim. Ne bih izdvajao sad tu detalje, prva stvar je tim. U takmcim utakmicama najbolje je da odgovorimo dobrom energijom i željom i uz takav pristup imamo neke svoje šanse“, zaključio je Lešić.

ABA liga, prvo kolo

petak

Mega - Cedevita Olimpija 20.00

subota

Igokea - Partizan 18.00
Cibona - Mornar 20.00

nedjelja

Budućnost - Zadar 18.00
Crvena zvezda - Primorska 20.00

ponedjeljak 

Krka - FMP 18.00

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

NAPRJED IGOSI SRUSITE PARTIZAN SVI U LAKTASE U SUBOTU DA PODRZIMO NASE IGOSE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC