• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PET godina smo gledali MOĆAN Golden Stejt, a sad je druga priča: GOTOVO je

Tim koji je iz godine u godinu oduševljavao doživeo je ovog leta velike promene. Šta sada očekuje Voriorse? Čini se da je prvi meč to nagovestio...

Golden Stejt Voriorsi konačno su prošle noći dočekali svoj debi meč u novoj, spektakularnoj dvorani u San Francisku, ali ga neće upamtiti po dobru.

Ekipa Stiva Kera, donedavno najdominantniji tim poslednjih pola decenije, doživela je težak poraz od trenutno boljeg tima, većeg favorita i ozbiljnijeg kandidata za titulu - Los Anđeles Klipersa (122:141).

Možda će vas zanimati

Tačno, najspektakularniji šuter današnjice Stef Kari (31) je zdrav i bio je na terenu. Iako se mučio da pogodi trojku (2/11), ipak je ubacio 23 poena i predstavio se publici u dvorani "Čejs centar", koja je definitivno zakasnila da vidi Golden Stejt na vrhuncu.


Iako je sezona tek počela, neizbežno je zaključiti da Golden Stejt neće biti u stanju ni da igra kako je igrao do sada, ni da dominira kao u prethodnih pet godina, tokom kojih je svakog proleća igrao u velikom finalu i uz to osvojio tri titule.

Kari jeste tu, kao što je tu i krilni centar Drejmond Grin. Tu je i Klep Tompson, drugi "spleš brat" koji će verovatno propustiti čitavu sezonu zbog teške povrede kolena. Ali to je uglavnom to kada govorimo o šampionskom sastavu.

U odnosu na prošlosezonski tim, Golden Stejt je slabiji za lidera i dvostrukog MVP-a finala Kevina Durenta, koji je otišao u Bruklin, kao i za Šona Livingstona, koji se penzionisao, kao i za veterana Andrea Igudalu, koji je otišao u Memfis. Svi oni dali su veliki doprinos osvajanju titula u eri kakva će teško biti ponovljena.

Od ovog oktobra, Voriorsi su na novom početku, na kojem će navijači morati da se polako upoznaju sa novim Karijevim saigračima u sastavu koji ima čak devetoricu igrača od 23 godina i mlađih.

Umesto iskusnih nosilaca, novi "ratnici" sa manje-više značajnom minutažom od ovog leta biće ćudljivi plejmejker Dianđelo Rasel, novo startno krilo Glen Robinson iz Detroita, ruki krilni centar Erik Paskal sa Univerziteta Vilanova, rezervni šuteri Džejkob Evans (draftovan prošle godine) i ruki Džordan Pul sa Mičigena...

Takođe, tokom leta je potpisan novi ugovor sa starosedeocem, "bekap" krilnim centrom Kevonom Lunijem, ali on nije bio među važnijim "karikama" sastava koje su vodile Golden Stejt ka uspesima. Da li će to postati? Ili da li će to možda postati novi startni centar "ratnika" Vili Kouli-Stajn, koji je ovog leta stigao iz Sakramenta?

Mnogo je otvorenih pitanja pred ekipom Stiva Kera, a on ne beži od teških zaključaka.

"Ovo nije bila loša noć, već naša realnost. Biće noći poput ove tokom sezone. Morate da prođete kroz to ako hoćete da se borite i da napredujete. To je plan", rekao je on posle ubedljivog poraza.

"Nije dobar dobar osećaj. 'Trulo' je gubiti. Nije zabavno. Ovo je sve realnost NBA lige. Poslednjih pet godina živeli smo u svetu koji nije trebalo da postoji. Ako dobro pamtim, to je najbolji petogodišnji učinak bilo kog tima. Sada je ovo realnost, da imamo devetoricu igrađa mlađih od 23 godine i da počinjemo ispočetka u mnogo aspekata", dodao je trofejni stručnjak.

Mogla bi ovo da bude veoma duga godina za navijače Golden Stejta.

Pogledajte MONDO Podcast "Sve u 16", u kojem je Miloš Jovanović najavio sezonu sa gostima Edinom Avdićem i Ivanom Ognjanovićem.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC