• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laka pobjeda Partizana u Zadru pred "vječiti derbi"!

Autor mondo.rs

Trojke Pejdža, Gordića i Jaramaza odlučile meč u dvorani "Krešimir Ćosić", ali biće zabrinut trener Partizana zbog velike dekoncentracije i čak 20 izgubljenih lopti.

 ABA liga 6 kolo ZADAR - PARTIZAN 57:72 Izvor: MN PRESS

Partizan se iz Zadra vraća s lakom pobjedom, i popravlja učinak u ABA ligi na 4-2, ali Andrea Trinkijeri će imati mnogo zamjerki na igru svoje ekipe!

Razlog za to jeste vrlo opuštena igra u drugom poluvremenu i čak 20 izgubljenih lopti, ali dobra vijest za crno-bijele je što trenutno najlošija ekipa na Jadranu to nije mogla da kazni - pošto je i sama imala istih problema (21 TO), dok joj je realizacija bila još veći problem.

Možda će vas zanimati

 Partizan je utakmicu dobio šutem za tri poena (12/35), koji su u nastavku pokvarili, ali pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje...

Ipak, Andrea Trinkijeri, koji je na jednom tajm-autu tokom prvog poluvremena sočno opsovao, željeće sigurno bolji fokus od svojih igrača pošto ih već u narednom kolu očekuje susret sa "večitim" rivalom Crvenom zvezdom - sada pred svojom publikom.

ZADAR - PARTIZAN 57:72 (14:18, 16:27, 16:17, 11:10)

Koliko su obje ekipe dekoncentrisano ušle u utakmicu najbolje svjedoči podatak da su poslije prve dionice imali po sedam izgubljenih lopti, ali srećom po Partizan njihova pažnja se u drugom kvartalu značajno popravila - što je rezultovalo i dvocifrenom razlikom.

"Zapalio" se Pejdž, kao i prošli put u hali "Krešimir Ćosić", postigao je tri trojke, dok su mu pomogli još i Birčević, Gordić i Jaramaz, pa ih je Partizan u prvom poluvremenu "skupio" čak osam.

U trećem kvartalu "ugasio" se šut za tri poena, Partizan je promašio prvih pet šuteva prije nego što je Gordić prekinuo "crnu seriju", ali ni u tom periodu Zadar nije uspio da podigne nivo svoje košarke na onaj koji može da donese preokret, i dalje su imali očajnu selekciju šuta.

Omogućili su Partizanu da ode na maksimalnih 19 poena razlike lakim poenima iz tranzicije, a do kraja utakmice vidjeli smo previše promašenih zicera i izgubljenih lopti - kod obje ekipe.

Utakmicu je s dve trojke "zaključio" Ognjen Jaramaz i time odbio posljednji nalet Zadra, a tako je postao i drugi najbolji strijelac svoje ekipe na današnjem meču sa 13 poena. Jedan više (14) imao je Markus Pejdž, koji je u januaru u Zadru takođe odigrao dobar meč, dok niko više nije imao dvocifren učinak. Gordić je imao osam poena i sedam asistencija, po šest su dodali Veličković i Birčević, dok su Janković, Peiners i Zagorac pomogli sa po pet.

U strijelce su se upisali još i Mozli i Tomas (po 4), odnosno mladi Miletić koji je danas debitovao u ABA ligi (2). Kod Zadra je prednjačio Alen sa 16 poena, ali je imao i šest izgubljenih lopti.

Partizan u srijedu očekuje Tofaš, pa onda slijedi "vječiti" derbi u ABA ligi (17. novembar).

PAROVI I REZULTATI 6. KOLA


Zadar - Partizan 57:72
Budućnost - Cibona 20.00


u nedjelju

Primorska - Cedevita Olimpija 20.00

u ponedjeljak

Krka - Mega 18.00
Crvena zvezda - Igokea 21.00

odigrano u petak

FMP - Mornar 92:83

TABELA: FMP 5-1, Budućnost 4-1, Cedevita Olimpija 4-1, Primorska 4-1, Partizan 4-2, Crvena zvezda 3-2, Mornar 3-3, Krka 2-3, Igokea 1-4, Cibona 1-4, Mega 1-4, Zadar 0-6.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC