• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Tomašević posjetio Jao Minga: Evo šta ga je savjetovao...

Izvor MONDO/Tanjug

Gensek KSS dao kineskoj legendi nekoliko smjernica i preporuka za rad tamošnjeg saveza. Prije svega, da gledaju Evropu, Srbiju...

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dejan Tomašević sastao se sa predsjednikom Košarkaškog saveza Kine Jao Mingom u Šangaju, gdje je dogovorio intenzivniju saradnju dve federacije.

Ta saradnja se prije svega odnosi na mogućnost zajedničkih treninga mladih selekcija, od pionirskog uzrasta do univerzitetske konkurencije, razmjenu trenera, iskustava, prenošenja znanja mladim kineskim stručnjacima, povećanju broja sponzorskih ugovora za KSS, osnaživanju postojećih sporazuma i brojnim drugim elementima koje mogu da unaprijede košarku u Srbiji i Kini.

Možda će vas zanimati

 "U Kini sam boravio na poziv Jao Minga, jer smo još za vrijeme Svjetskog prvenstva pričali o mojoj posjeti kineskoj federaciji i njemu lično. Pričali smo o zajedničkoj saradnji i gde je istaknuto da postoji ogroman prostor za napredak njihove federacije i košarke. Savjetovao sam im da se okrenu više ka evropskoj košarci, prije svega ka Srbiji, i da u većoj mjeri koriste naše znanje i iskustvo. Posebno može da nam na ruku ide i činjenica da trenutno nisu u najboljim odnosima sa NBA. To je sjajna prilika koju mi treba da iskoristimo, pogotovo što mislim da je evropska košarka njima slicnija i mnogo bliža nego američka", izjavio je Tomašević.

Tomašević je istakao i da je Jao Ming veoma važan i uticajan čovjek u kineskom sportu, vjerovatno je jedan od najpoznatijih Kineza u posljednjih nekoliko decenija, kao i da je svoju popularnost u potpunosti stavio u službu razvoja kineske košarke.

"U isto vrijeme, ta bliskost koju Kinezi kao narod imaju prema nama i našoj zemlji se prenijela i na njega. Nas dvojica se poznajemo još iz igračkih dana, igrali smo jedan protiv drugog nekoliko puta, a sada smo se i prisetili tih susreta u reprezentativnom dresu. Bilo je zaista dosta tema, a razgovarali smo i o mogućnosti da iskoristimo dobru saradnju koju imaju predsjednici naših zemalja i da eventualno prilikom nekog njihovog sledećeg sastanka budemo prve federacije iz oblasti sporta koje ce potpisati protokol o saradnji", rekao je Tomašević i pojasnio da bi taj protokol podrazumijevao brojne konkretne stavke o razmjeni košarkaškog znanja.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Vjerujem da je došlo vrijeme da se neke stvari o kojima pričamo posljednje dvije godine realizuju i prijedlog je da to u početku budu neke mlade selekcije koje ce dolaziti kod nas, i da mi isto tako naše reprezentacije šaljemo u Kinu. Kolike su mogućnosti vidjelo se i na mom sastanku u Sjamenu, gdje sam bio gost rektora na tamošnjem Univerzitetu. U razgovoru sa mnom izrazili su želju da početkom sljedeće godine budu naši gosti u Beogradu, da pre svega vide kakvi su uslovi u Srbiji i da treniraju sa našim najboljim univerzitetskim ekipama. Vjerujem da je to sjajan način da i preko sporta povezujemo naše dvije zemlje", zaključio je Tomašević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC