• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor ''zmajica'': Ovaj tim najbolje što BiH ima, i igrački i ljudski!

Autor mondo.ba/Fena

BiH je već u prvom kolu napravila ogroman korak ka plasmanu na EURO 2021

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad reprezentacijom Rusije, kojom je započela je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Francuskoj i Italiji, sutra u Sarajevu dočekuje selekciju Švajcarske.

Selektor bh. tima Goran Lojo rekao je danas, na konferenciji za novinare, da je velika čast pobijediti u ambijentu kakav je vladao u Rusiji, ali napominje da se sutrašnjoj utakmici mora pristupiti ozbiljno iako u ovom slučaju bh. selekcija preuzima ulogu favorita.

Možda će vas zanimati

Lojo je istakao da stoji iza 12 igračica bh. reprezentacije, naveo da su one najbolje što Bosna i Hercegovina ima u ljudskom i igračkom smislu, te izrazio očekivanje da će sutra dvorana biti tijesna da primi sve one koji žele da im pruže podršku.

Utakmica se igra u KSC Skenderija sa početkom u 20 časova.

''Odlično je otvoriti kvalifikacije pobjedom, međutim moramo da se posvetimo sutrašnjoj utakmici'', naveo je Lojo, čije izabranice će mečeve trećeg i četvrtog kola, protiv Estonije i Rusije, odigrati u novembru sljedeće godine. Treći krug kvalifikacija zakazan je za februar 2021. godine, a tad će ''zmajice'' gostovati Švajcarskoj i Estoniji.

Najbolja u reprezentaciji BiH u utakmici protiv Rusije bila je Žonker Džons sa 29 poena i 16 skokova, a posebno je ostala upečatljiva trojka u posljednjem minutu kojom je reprezentaciju BiH odvela na +4.

Osim Džons, u selekciji BiH istakla se i kapiten Marica Gajić koja je postigla 17 poena

Gajićeva, kao i selektor Lojo, naglašava da se fokus sada u potpunosti premješta na sutrašnju utakmicu, te smatra da će se pogled na žensku košarku u BiH promijeniti nakon meča u Rusiji.

''Učinićemo sve da sutra trijumfujemo i trudićemo se da se to desi što većom razlikom jer nas je ranije pola koša dijelio od učešća na velikom takmičenju'', kategorično je najavila Marica Gajić.

Naredno prvenstvo Evrope za košarkašice igraće se od 17. do 27. juna 2021. godine u Francuskoj i Španiji, a plasman će izboriti devet pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC