• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić razočaran igrama ''zmajeva'': Nismo zaslužili plasman na EURO!

Autor mondo.ba

Fudbaler Juventusa je meč sa Italijom napustio u 77. minutu zbog povrede butnog mišića

Fudbaleri Bosne i Hercegovine sinoć su na oproštaju od domaće publike, kad su kvalifikacije za EURO 2020 u pitanju, doživjeli debakl u duelu sa ''azurima''.

U meču bez rezultatskog značaja, s obzirom da su ''zmajevi'' ranije tokom jučerašnjeg dana ostali i bez matematičkih šansi da se kroz grupu J nađu na kontinentalnoj fudbalskoj smotri, izabranici Roberta Manćinija, prva italijanska generacija u istoriji fudbala ove zemlje koja je ''vezala'' deset pobjeda, trijumfovali su rezultatom 0:3 i zadržali stoprocentnu uspješnost, uz čak 28 postignutih i samo tri primljena gola.

Možda će vas zanimati

Sa druge strane, iza ''zmajeva'' je, blago rečeno, razočaravajući kvalifikacioni ciklus. Bh. tim je u grupi u kojoj su još Grčka, Jermenija, Finska i Lihtenštajn tek na petom mjestu, uz osam bodova zaostatka za drugoplasiranom Finskom.

BiH ima šansu da se u martu, kroz baraž Lige nacija, domogne Evropskog prvenstva, ali, kako je sinoć poslije utakmice rekao kapiten Edin Džeko, ''mnoge stvari moraju da se promijene da bi do toga došlo''.

Frustriran ovim kvalifikacionim ciklusom bio je još jedan fudbaler koji svoj ''fudbalski hljeb'' zarađuje takođe na Apeninskom poluostrvu - prvotimac Juventusa Miralem Pjanić.

''Definitivno nismo zaslužili da zauzmemo jednu od prve dvije pozicije u ovoj grupi'', jasan je bio jedan od lidera ove generacije bh. fudbalera.

Što se tiče same utakmice sa ''azurima''...

''Italija nam je stvarala mnogo problema. Mogli smo možda, kad smo bili u deficitu, da se vratimo u meč jer smo stvorili dvije-tri šanse za to, međutim trijumf Italijana, koji su imali kontrolu većim dijelom utakmice, u potpunosti je zaslužen.''

Pjanić je teren napustio u 77. minutu zbog povrede butnog mišića, a priliku je u posljednjih 13 minuta dobio Mato Jajalo.

''Nadam se da povreda nije ozbiljnije prirode. Ovaj problem se 'vuče' već neko vrijeme. Vidjećemo kakva će situacija biti u narednim danima, a dobro je što sam igru napustio na vrijeme, kako se stanje ne bi dodatno pogoršalo'', naveo je Pjanić.

BiH će kvalifikacioni ciklus zaključiti u ponedjeljak gostovanjem u Lihtenštajnu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC