• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Možda bi se okrenuli da smo dali dva zicera

Autor mondo.ba

"Nismo odigrali loše protiv velikog protivnika, ali ne ni dovoljno dobro“, rekao je selektor Robert Prosinečki poslije debakla "zmajeva" u Zenici.

Poslije ubjedljivog poraza 3:0 od Italije, nakon kojeg je reprezentacija BIH pala na peto mjesto i ostala samo ispred Lihtenštajna selektoru Robertu Prosinečkom nije bilo mnogo do priče i dublje analize problema koji očigledno postoji već duže vrijeme u reprezentaciji.

Prosinečki je na kraju krajeva već dao ostavku, ali je na kraju FSBIH ipak odlučio da vodi selekciju do kraja kvalifikacija i plej-ofa Lige nacija.

Možda će vas zanimati

 Selektor „zmajeva“ čestitao je Italijanima na zasluženoj pobjedi, iako je prema njegovom mišljenju moglo i biti drugačije, da je njegova ekipa postigla pogodak u prvom poluvremenu.

"Sigurno da posilje 3:0 nemamo šta reći. Italiji trebamo čestitati jer su u krajnjoj liniji bolji. U prvom poluvremenu su dali dva gola skoro iz nikakvih šansi, a sve u svemu kada gledamo utakmicu bili su bolji. Mi smo imali dve, tri prilike, možda bi se okrenula utakmica da je bilo 1:2 na poluvremenu, ali sigurno da nije dobro. Nije dobro jer nismo odigrali jednu utakmicu kakvu ja mislim da može da odigra BIH“, rekao je Prosinečki.

BIH je kolo prije kraja kvalifikacija za EURO 2020 peta u grupi J, a jedina šansa za plasman na ovom takmičenje je plej-of Lige nacija.

"Da li smo treći ili peti nije ni bitno sada. Mora da se u glavi promijeni nešto. Imamo vremena do marta, vidjećemo koji je protivnik... Imamo još utakmicu sa Lihtenštajnom“, rekao je selektor BIH i najavio promjene u timu za posljednji meč kvalifikacija.

"Razmišljamo da stavimo skoro sve igrače koji su igrali malo ili nisu igrali nikako".

On se još jednom osvrnuo na kvalifikacije i utakmicu u Zenici.

"Poslije ovakvih rezultata se vidi da imamo problem. Nismo najbolji, ali isto mislim da nismo imali sreće danas. Možda bi se nešto promijenilo, da smo dali dva zicera. Nismo odigrali loše protiv velikog protivnika, ali ne ni dovoljno dobro", rekao je Prosinečki.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC