• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Zvezdi potreban još jedan plej? "Planirali smo kao prošle sezone"

Autor mondo.rs

Andrija Gavrilović poslije poraza protiv Asvela govorio o kompoziciji sastava crveno-bijelih.

 Andrija-Gavrilovic-o-plejmejkeru-Crvene-zvezde Izvor: MN PRESS

Startni plejmejker Crvene zvezde Lorenco Braun odigrao je skoro čitav meč protiv Asvela, sa kojeg je ispraćen zvižducima.

Amerikanac je na terenu proveo 38 minuta i 12 sekundi (od ukupno 45), a na kraju je napravio veliku grešku kada se okliznuo, ispustio loptu i Zvezdin napad za pobjedu u produžetku.

Možda će vas zanimati

Poslije utakmice, trener crveno-bijelih Andrija Gavrilović rekao je da je svjesno toliko "držao" Brauna u igri, a sve lošiju organizaciju igre dok je meč odmicao objasnio je njegovim umorom.

"Asvelova agresivnost i moja odluka da dam toliko minuta trenutno jedinom plejmejkeru doveli su do toga da kasno počinjemo akcije i da ne dajemo pas na vrijeme", izjavio je on na konferenciji za novinare.

Na pitanje zašto su Zvezdini napadi izgledali smušeno, kao da nema akcija, on je odgovorio:

"Igra se sa akcijama, ali one kasno započinju zbog presinga protivnika. Akcije se izvode da bi se izgradila prednost u saradnji igrača, a ako nema pravovremenog pasa nema prednosti i na kraju se igra 'jedan na jedan', a to nije ono što želimo. Ponavljam, sve to je rezultat njihove agresivnosti".

Filip Čović preskočio je i ovaj meč zbog povrede, pa je uloga sekundarnog plejmejkera nakratko pripala blijedom Čarlsu Dženkinsu, koji je igrao samo četiri i po minuta i Nemanji Nenadiću, koji nije izlazio na teren.

Gavrilović je govorio i o njihovim rolama, uz objašnjenje da je večeras organizaciju povjerio Braunu sa idejom da na "jedinici" proba i Dženkinsa sa Davidovcem, ali da to nije upalilo.

Crvena zvezda - Asvel: Drama, produžetak i poraz (SPORT)
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

"U ovom slučaju je izbor moj i ideja je moja. Sigurno da se dešava da mogu da se ogriješim o nekoga. Međutim, isto tako, nikako ne želim da komentarišem učinak Nenadića ako nije imao priliku da igra i nije ušao u formu, pa bi sad trebalo da odigra minute u Evroligi... Isto tako, dešavalo se da izostane učinak u Evroligi sa Dženkinsom na plejmejkeru. Večeras sam pokušao sa njim i Davidovcem i to nije dalo rezultat. Možda je to razlog što smo prokockali tu prednost".

Pošto je ranije nekoliko puta ponovio da ne želi da iz svoje uloge govori o tome da li je potrebno dovesti još jednog plejmejkera, Gavriloviću je bilo postavljeno ovakvo pitanje:

- Da li je saglasan da Zvezdi treba još jedan klasičan plejmejker?

"Mogu da govorim utoliko jer sam bio ovdje prošle sezone, kao pomoćni trener. Mislim, pošto nije bio moj izbor, da se vjerovalo da možemo da nastavimo u istoj kompoziciji iz prošle sezone, pošto smo odigrali dva plej-ofa bez prvog plejmejkera Džoa Reglenda, a sa Filipom Čovićem i uz ispomoć Davidovca i malo Berona", objasnio je Gavrilović.

Potom je naglasio da vjeruje u postojeći sastav.

"Imamo igrače u koje vjerujem, jer želim da vjerujem u ove igrače, dok sam tu. Mislim da je ekipa napravljena po uzoru na prošlogodišnju. To je razlog zašto imamo ovakvu kompoziciju".

Da li je ovo vrijeme za "rez" u ekipi?

"Teško je pitanje za mene. Ako neke odluke treba da se donesu, onda bi trebalo da se donesu u paketu, ali sigurno ne treba ja da ih donosim. Tu sam tri nedjelje, za te tri nedjelje sam pokušao da radom učinim da ekipa bude bolja. Vjerujem u ove igrače, jer su to igrači sa kojima radim i mogu samo da nastavim dok mi se daje ta prilika. Ne mislim da treba radikalno da prestanem da vjerujem u to što radim i u ljude sa kojima radim zbog izgubljene utakmice, razočaranja, meča koji je bio maltene dobijen... Mislim da nemam drugog izbora", dodao je Gavrilović, čiji će tim već u nedjelju igrati u "vječitom" derbiju protiv Partizana - takođe u Štark areni.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC