• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drama i bolan poraz Zvezde, Asvel "oteo" pobjedu u Areni!

Autor w

Crveno-bijeli u završnici posljednje četvrtine i produžetku ispustili i prednost i veliku šansu da pobijede. Zvižduci za Lorenca Brauna, Zvezdinog tragičara.

 Evroliga Crvena zvezda - Asvel 72:74 Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Ovo je zaboljelo i igrače Zvezde i 10.894 navijača u Štark areni.

Ostavili su crveno-bijeli ogromnu energiju na parketu, trojkama Bilija Berona došli nadomak važnog trijumfa protiv francuskog prvaka, ali su se potom okliznuli!

Crvena zvezda - Asvel 72:74 (16:14, 20:18, 18:15, 11:18, 7:9)

Možda će vas zanimati

 Gost iz Liona izvukao se iz teške situacije u završnici četvrte četvrtine i vratio se sa minusa od osam poena u posljednja četiri minuta. Poslije pogodaka Majkla Odža za 63:55 Francuzi su ubacili dvije jako bitne trojke i njima "otvorili" završnicu.

Iako je vodila od početka do kraja, Zvezda je ulazila u sve veći problem, gubila samopouzdanje, a odlični krilni centar Žan Šarl Livio (20 poena) znao je da izbori produžetak i da kazni velike greške domaćina. A, nije ih bilo malo!

Srpski i regionalni predstavnik imao je večeras dva napada za pobjedu

U prvom, na kraju posljednje četvrtine, Dejan Davidovac je kasno šutnuo i promašio cijeli obruč, pa koš Džejmsa Gista na isteku vremena nije mogao biti priznat.

U drugom napadu za trijumf, na kraju produžetka, Lorenco Braun je postupio katastrofalno i dobio glasne zvižduke navijača u Areni.

Pri rezultatu 72:73, Zvezdin plejmejker je predugo držao loptu (više od 20 sekundi), a da pritom nije uradio ništa korisno. Poslije dugog driblanja na sredini terena, krenuo je u loš prodor, okliznuo se, uvalio "krompir" Beronu, pa faulirao Tonjea Džekirija, koji je uhvatio čak 19 skokova!

Dok su navijači crveno-bijelih zviždali, Džekiri je iskoristio drugo slobodno bacanje, za konačnih 72:74.

Doduše, bilo je još vremena za kakvu-takvu reakciju preko cijelog terena, jer su na semaforu bile ispisane tri sekunde, ali je potonuli Braun mogao samo da doda loptu Gistu, u nemogućoj poziciji za smislen šut.

Odbila se o tablu i pala u ruke gostima, zajedno sa vrijednom pobjedom (njihovom prvom na strani), za kojom će crveno-bijeli veoma žaliti. Posebno zbog činjenice da se Asvel u srijedu okupio u Beogradu, poslije dvodnevnog putovanja pola ekipe u Teksas.

Sa lošim osjećajem zbog ove ispuštene prilike, Zvezda će se u subotu kratko odmarati od na svaki način iscrpljujućeg meča i istovremeno će se pripremati za "vječiti" derbi protiv Partizana, zakazan za nedjelju u 19 časova. Na istom mjestu.

Pročitajte sve rezultate 8. kola Evrolige.

ZVEZDA: Kuzmić (5 sk), Braun 15 (5 sk, 4 as, 7 izg), Davidovac 11 (7 sk), Nenadić, Lazić 8 (2/5 za tri), Faje 2, Beron 16 (3/6 za tri), Dobrić 6, Gist 6 (7 sk), Dženkins, Simanić 2, Odžo 6.

ASVEL: Džekson 11, Tejlor 5, Džekiri 18 (19 sk), Kaudi 3, Maledon 5, Lomaz 4, Galiju, Noa 3, Žan Šarl 20, Bako 2, Lajti 3, Strazel.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC