• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pred paklenu nedjelju - 4 utakmice u 7 dana: "Da vidimo gdje smo!"

Autor Mladen Šolak

Crveno-bijeli iskoristili period u Beogradu da se pripreme za naporan period koji počinje u petak.

 Crvena-zvezda-igra-cetiri-4-utakmice-u-sedam-7-dana-Izjava-Andrije-Gavrilovica-i-o-plejmejkeru Izvor: MN PRESS

Počev od utakmice protiv Asvela u petak u Štark areni, Crvena zvezda ulazi u jako težak ritam mečeva.

Poslije duela protiv Francuza, crveno-bijeli će u nedjelju na Novom Beogradu igrati protiv Partizana "vječiti" derbi, a potom će otići na uzastopna gostovanja Albi (utorak) i Žalgirisu (četvrtak).

Možda će vas zanimati

Najavljujući tu seriju, trener Zvezde Andrija Gavrilović rekao je u srijedu da su prethodni dani bili šansa da njegov tim u Beogradu radi na formi i da se priprema za zahtjevan novembar.

"Nama je protekla nedjelja bila prilika da malo jače treniramo pred dupli program Evrolige, da se pripremimo za ta bliska iskušenja koja nas očekuju. Protiv Igokee je mogao da se nazire taj pomak u formi, a meč protiv Asvela biće ispit. To je fizički vrlo moćan tim i biće zanimljivo vidjeti gdje smo u ovom trenutku".

Kada kaže "ispit", Gavrilović posmatra širu sliku.

"Kad su utakmice jedna za drugom, kada su jača gostovanja, teži protivnici... U tim periodima se vidi koliko je ekipa jedinstvena, spremna i u formi. Sljedeći period je za nas ispit, da vidimo gdje se nalazimo poslije tri nedjelje od promjene trenera".

Upitan za zdravstvenu situaciju, Gavrilović je rekao da je Filip Čović počeo da trenira, a da je neizvjestan nastup Stratosa Perperoglua, koji zbog povrede koljena nije igrao i protiv Igokee.

"Još ima vremena do utakmice, a mogu da kažem da je pod znakom pitanja Perperoglu, jer protekla tri dana nije trenirao sa ekipom. Vidjećemo da li će moći da se uključi u rad sutra i prekosutra. Derik Braun je počeo da radi sa timom i naravno još nije u optimalnoj formi, ali radi na tome. Svi ostali su zdravi. Filip Čović počinje danas da radi, jutros je trenirao, popodne ćemo da vidimo, očekujem da se priključi u punom obimu".

Uz objašnjenje da se Dejan Davidovac oporavlja od povrede leđa i polako vraća u ritam, Gavrilović je govorio i o stanju grčkog veterana.

"Perperoglu ima dugotrajniju povredu koljena, koja mu nekad donosi smetnje, u smislu oticanja i bola. Kada uspije da se odmori, kada mu terapije pomognu i kada su taj otok i bol manji, spreman je da igra. Poslije četiri utakmice u osam dana, posljedice su sigurno takve da mora da se odmori. I njegovo stanje se prati iz dana u dan, rade se terapije i vidjećemo".

Izvor: MONDO/Mladen Šolak



Na pitanje da li osjeća pritisak zbog ambiciozno sastavljenog tima, "na papiru" jačeg nego prethodnih godina, kao i da li lično osjeća tenziju, Gavrilović je rekao:

"Da li je ovo najjači tim može da se ocijeni tek na kraju sezone, a preuranjeno je to raditi kada igrači potpisuju. Isto tako, naši ciljevi u oba takmičenja se nisu promijenili bez obzira na težak početak sezone. Sve je važno, svaka utakmica je važna".

Zvezda bez blokade

KK Crvena zvezda saopštila je da je dobila zvaničan dokument da nema nijedan slučaj pred Košarkaškim arbitražnim tribunalom. Portparol kluba Igor Vujičin donio je na konferenciju današnji dopis genseka FIBA koji potvrđuje da crveno-bijeli nemaju slučaj pred BAT-om.

O svom ličnom pritisku, Gavrilović je izjavio da se trudi da se prilagodi i da se što brže navikne.


"Sigurno da su moji zadaci drugačiji sada od onoga što su bili prije mjesec dana i poslije tri nedjelje mogu da kažem da se brzo prestrojavamo svi u stručnom štabu. Što se tiče ličnog pritiska, to nije bitno. Niko me i ne pita za to osim vas. Zna se šta je Zvezda, šta znači trenirati Zvezdu, koliko želimo da sve bude u najboljem redu i da rezultati budu onakvi kakve zvezdaši očekuju. Tu pritisak ne dolazi u obzir kao tema... Zvezdaš sam, poznajem mnogo ljudi koji žele najbolje Zvezdi i mnogo mi je stalo da sve uradimo dobro".

Na pitanje o problemu nastupa sa samo jednim plejmejkerom u prethodnim mečevima i o mogućnosti dolaska novog igrača na "jedinici", Gavrilović je ponovo odgovorio samo u domenu svojih zaduženja.

"Povreda Filipa Čovića nas je sigurno ostavila nepokrivenim na toj poziji. Nemanja Nenadić, koji sa nama trenira od početka, nije bio baš u ritmu protiv Reala i Igokee, jer je propustio mnogo utakmica i dugo nije bio ni među 12. To je prvo rješenje za tu poziciju, drugo rješenje je da prekomandujemo nekoga sa druge pozicije da pomogne Braunu. To mogu da urade Davidovac i Dženkins. O politici dovođenja igrača ne mogu da govorim, jer nisam odgovoran za to", dodao je Gavrilović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC