• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko poslije 0:3 u Zenici – Govorimo biće bolje, a sve gore i gore...

Autor mondo.ba

"Ako hoćemo na Evropsko prvenstvo neke stvari moraju da se promijene“, poručio je kapiten "zmajeva" Edin Džeko poslije teškog poraza od Italije u Zenici.

Nakon pobjede Finske nad Lihtenštajnom bilo je jasno da će se utakmica između BIH i Italije igrati samo za prestiž.

Bila je to prilika da „zmajevi“ eventualnim dobrim rezultatom, ili bar dobrom igrom poprave utisak u ovim kvalifikacijama, ali umjesto toga BIH je upisala težak poraz – 0:3! I to prvi na Bilinom polju poslije pet godina.

Možda će vas zanimati

Kapiten Edin Džeko poslije (n)ovog neuspjeha bio je prilično kritičan prema "zmajevima“, iako ističe da prvo poluvrijeme nije bilo loše.

"Možda je glupo reći poslije poraza 3:0, ali u prvom poluvremenu nismo nimalo loše izgledali. Oni iz tri šanse zabiju tri gola, a mi imamo dvije stopostotne prilike prije tog njihovog prvog gola, a ne šutnemo na gol", počeo je Džeko, a onda krenuo mnogo oštrije:

"Trebamo i mi da se zapitamo. Ako hoćemo na Evropsko prvenstvo treba neke stvari da se promijene. Jednostavno ovako ne može, takve greške te jednostavno koštaju, zato i jesmo peti u grupi".

Reprezentaciji BIH sada ostaje plej-of Lige nacija kao prilika za plasman na EURO, ali Džeko ne želi da "zmajevi“ ubjeđuju sebe u uspjeh i šire preveliki optimizam.

"Prije svega moramo dobro da odmorimo glavu od rezultata u kvalifikacijama. Vidjećemo s kim ćemo igrati, daleko je baraž. Nadam se da imamo snage. Mi iz utakmice u utakmicu govorimo ’biće bolje, biće bolje’, a na kraju sve je gore i gore. Ima još par mjeseci....", rekao je Džeko.

Kapiten reprezentacije potom je rekao još jednu vrlo zanimljivu stvar:

"Mislim da prije svega i igrači treba da se zapitaju zašto ne igraju u svojim klubovima. To je neki sami početak svega".

Reprezentacija BIH kolo prije kraja kvalifikacija zauzima peto mjesto u grupi sa 10 bodova. Prva je Italija sa 27, druga Finska sa 18, Grčka je treća sa 11, Jermenija četvrta sa deset, a iza BIH je samo Lihtenštajn sa dva boda iz devet utakmica.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC