• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda sa Šakotom hoće do 3-0 u Ljubljani - čekaju ih Maik, Jaka i Simon!

Autor mondo.rs

Trojica bivših košarkaša Crvene zvezde sada nastupaju za Cedevita Olimpiju koja će ugostiti prvaka ABA lige u nedjelju u Ljubljani.

 Cedevita-Olimpija-Crvena-zvezda-mts-najava-utakmice-UZIVO-prenos-Arena-Sport-1-livestream Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts "podigla" se poslije dolaska trenera Dragana Šakote i ove sedmice je upisala pobjede protiv Igokee i Valensije, dok za perfektnu nedjelju žele i trijumf u Ljubljani.

Šampion ABA lige i Srbije (5-3) gostuje u nedjelju (17.00, TV Arena Sport) u prestonici Slovenije novoformiranoj Cedevita Olimpiji koja ima jednu pobjedu više (6-2), pa se ovaj duel može okarakterisati i derbijem 9. kola "Jadrana".

Možda će vas zanimati

Može se reći da Cedevita Olimpija odlično igra u "Stožicama", kao i da je prethodno doživjela neprijatan poraz u Zadru, dok je Crvena zvezda u dobrom momentu poslije pobjede u poslednjoj sekundi.

"Igraju jako brzu košarku, statistički sa najvećim brojem posjeda u cijeloj ABA ligi, što znači da moramo da imamo sličan pristup ovoj utakmici kao i sa Valensijom i da nađemo način da ih usporimo. Naša situacija je takva da u ovom trenutku tražimo samo pobjede, kako bi poboljšali našu situaciju na tabeli", kazao je Dragan Šakota u najavi utakmice i potom je podvukao:

"Sa druge strane, uzdamo se i u to da smo u uzlaznoj liniji, koliko god da je svaki meč nepredvidiv, posebno sa ovakvim rivalom, ali mi ne možemo drugačije da se postavimo u ovom trenutku".

Za ekipu Cedevite Olimpije nastupaju trojica bivših košarkaša Zvezde.

To su Marko Simonović, Jaka Blažič i Maik Cirbes sa kojima je kapiten crveno-bijelih Branko Lazić proveo neke nezaboravne godine na Malom Kalemegdanu, gdje su zajedno učestvovali i u osvajanju trofeja.

"Jako teška utakmica, i u ovom trenutku za raspored u ABA ligi vrlo važna. Poznajemo se dobro sa većinom igrača Olimpije Cedevite, tu su i naši nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde Marko, Jaka i Maik. Igraju dobro, bez obzira na poraz od Zadra, imali su vremena dobro da se pripreme za ovu utakmicu jer se nisu igrale utakmice Evrokupa prošle nedjelje. Stil igre koji gaje je sličan onome što nas je očekivalo u četvrtak protiv Valensije", kazao je Branko Lazić.

Izvor: MN PRESS


Komentarišući tip košarke koji igra tim iz Slovenije rekao je sljedeće...

"Brza košarka, mnogo napada, mnogo šuteva, i jasno je da ponovo moramo da budemo maksimalno dobri u onome što nam je davalo šanse da pobijedimo, pa i pobjede poput one u Kaunasu, a to je čvrsta igra sa puno energije. I prethodnih godina kada smo igrali u Sloveniji imali smo dobru glasnu podršku naših navijača sa tribina, pozivam ih I ovoga puta da budu uz nas u ovoj važnoj utakmici".

Ekipa Crvene zvezde mts nakon meča u Ljubljani, vraća se za Beograd iste večeri, a već u srijedu sledi novi put u Milano na utakmicu 12. kola Evrolige sa Armanijem.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC