• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako se to radi: Bjelica izjednačio REKORD karijere i zaustavio Dončića!

Autor mondo.rs

Majstorska partija "Belog" u meču u kom je Dončić prestigao Džordana, ali nije pobijedio Kingse.

Poslije odlične partije Nikole Jokića, koji ipak nije uspio da slavi sa svojim Denverom u Bruklinu, na NBA parkete izašla su još dvojica srpskih košarkaša, a posebno je impresionirao Nemanja Bjelica!

"Beli" je u pobjedi Sakramenta nad Dalasom (110:106) izjednačio sopstveni NBA rekord pošto je postigao 30 poena (šut 13/18!), uz još sedam skokova i četiri asistencije, pa je tako najviše doprinio pobjedi Kingsa na nezgodnom gostovanju u Teksasu.

Sve to Bjelica je uradio za 33 minuta na parketu, iz uloge startera, pokazavši još jednom koliko je bitan šraf u sistemu Luka Voltona, a dokazao je i koliko su u Minesoti griješili s njim...

Bogdan Bogdanović s klupe je dodao 10 poena, tri skoka i tri asistencije, Badi Hild je imao 26 poena, dok je Luka Dončić ponovo odigrao odličnu partiju - međutim bila mu je potrebna vanserijska da bi srušio "zahuktale" Kingse.

Majstorska partija Bjelice protiv Dalasa.
Izvor: YouTube/Down To Buck


Dončić je došao do 27 poena (10/24 iz igre), sedam skokova i osam asistencija, što znači da je oborio rekord koji je do sada bio u rukama Majkla Džordana.

Iz protekle noći izdvajamo i 267 poena iz Los Anđelesa: Lejkersi su pobijedili Minesotu 142:125 - i to je rezultat iz regularnog dijela utakmice - uz posebno impresivan nastup Entonija Dejvisa koji je postigao čak 50 poena, što je najviše od kada nosi dres "jezeraša".

"Obrva" je šutirao 20-29 iz igre, uz još deset ubačenih "penala" bez promašaja, a imao je i sedam skokova i šest asistencija.


Sjajnu partiju, i to za samo 27 minuta na parketu, pružio je i Lebron Džejms pošto je meč završio sa 32 poena, 13 skokova i četiri asistencije. Što se tiče minesote, imali su čak osam dvocifrenih košarkaša - najviše su postigli Vigins i Tauns, po 19 poena.

I drugi tim iz Los Anđelesa je slavio protekle noći, Klipersi su u Vašingtonu pobedili 135:119, a izdvojio se Kavaj Lenard sa 34 poena, 11 skokova i pet asistencija.

Sve rezultate i tabelu NBA lige pročitajte OVDE.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC