• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da Zvezdin niz traje, da Baskonija padne u Beogradu - poslije pet godina

Autor Mladen Šolak

Tim iz Vitorije nanosio je crveno-bijelima neprijatne poraze prethodnih sezona. Ako prekine tu seriju, Zvezda će nastaviti hod uzlaznom linijom. Glasajte u anketi.

 Crvena-zvezda-Baskonija-uzivo-TV-prenos-Sport-klub-live-stream-rezultat Izvor: MN PRESS

Poslije skoro mjesec dana, Crvena zvezda vraća se u Štark arenu, da nastavi niz pobjeda u Evroligi i da obriše ružnu uspomenu na posljednji meč na istom mestu, protiv Asvela.

U odnosu na tu utakmicu i poraz u produžetku, sada je na klupi crveno-bijelih Dragan Šakota, a pod njegovim vođstvom ekipa je u prethodnim nedjeljama popravila i raspoloženje i formu.

 Večerašnji meč zato će biti još jedan značajan test: Crvena zvezda - Baskonija 19.

Možda će vas zanimati

Kada su u pitanju domaći, poznato je da povrijeđeni Filip Čović neće moći da igra zbog povrede, što će staviti dodatni teren na leđa Lorenca Brauna, od koga se očekuje da ponovo vodi ekipu. Na Šakoti i stručnom štabu je danađu još nekog igrača koji će sa Amerikancem podeliti ulogu i minutažu - bar toliko da on ima pristojan predah u toku utakmice.


Takođe, čini se da će oporavljeni kapiten crveno-belih Branko Lazić biti u stanju da se suprotstavi ekipi protiv koje je u Evroligi igrao čak osam puta i ostvario skor 5-3.

"Dosta je bolja situacija. Trenirao sam ekipu u utorak i srijedu i vidjećemo kakvo će biti stanje", rekao je borbeni bek, koji je prethodnih dana imao problem sa ligamentom prsta lijeve šake.

Kao igrač sa najdužim stažom u Zvezdi (deveta sezona) i sa 126 evroligaških nastupa, Lazić je preturio preko glave gomilu mečeva protiv španskih timova, od kojih dobro zna šta da očekuje.

"Spremamo se prije svega da odgovorimo na njihovu igru našom odbranom, da pokušamo da izvučemo lake poene iz kontranapada i dobre odbrane. Sa druge strane, oni kao i mnoge španske ekipe traže svoju šansu iz tranzicije i glavni zadatak biće zaustavljanje kontranapada, uz ostale segmente njihove napadačke igre", rekao je kapiten crveno-bijelih.

Izvor: MN PRESS

Baskonija je u srijedu doputovala u Beograd predvođena hrvatskim stručnjakom Velimirom Perasovićem i sa istim skorom kao i Zvezda. 5-7. U posljednja dva kola doživjela je dva ubjedljiva poraza prosječnom razlikom od 28,5 poena - protiv Panatinaikosa 68:100 i protiv Efesa 77:102, dok je u posljednja tri kola ACB lige ostvarila dva trijumfa (Valensija i Huventud), uz neuspjeh protiv Andore.

Zanimljiv je podatak da će se Šakota i Perasović prvi put sresti na terenu kao treneri. Posljednji put su bili akteri iste utakmice u sezoni 1989/90, kada je Perasović igrao za Jugoplastiku protiv Cibone, na čijoj je klupi sjedio aktuelni šef struke crveno-bijelih.

"Perasov" tim ove sezone predvode krilni centar Tornike "Toko" Šengelija (18,8 poena po meču), bek Nik Stauskas (9,6) i plejmejker Pijeri Henri (7,5), prošlosezonski MVP Evrokupa.

Veliki izazov za crveno-bijele biće da zaustave ofanzivni skok ekipe iz Vitorije, u čemu je najbolja u Evroligi (12,1 po meču). U toj namjeri veliku ulogu imaće Zvezdini centri Džejms Gist, Ognjen Kuzmić i Majkl Odžo, pred kojima bi mogla da bude velika bitka protiv "petica" gostiju Majkla Erika i Jusufe Fola.

Naravno, oprez će biti potreban i daleko od koša, gdje će biti pouzdani Amerikanac Met Džening, strijelac koji je ove sezone zajedno sa bekom Lukom Vildozom izrešetao Real Madrid, ali ipak nedovoljno za pobjedu.

Oni će biti "na papiru" najjači aduti ekipe koja zna kako se pobjeđuje Zvezda u Beogradu, jer su je savladali u prethodna dva gostovanja - 2017. i 2016, a posljednji put su izgubili u Srbiji 2014.

Na Šakotinom timu je da prekine tu neprijatnu Zvezdinu seriju protiv starog znanca iz Vitorije i da produži svoj niz trijumfa, kojim bi se dodatno učvrstila u sredini tabele.

A onda bi i kraj 2019. godine bio mnogo prijatniji u odnosu na početak sezone.

Anketa

Ko će pobediti?

  • Crvena zvezda

    66.67% (6)

  • Nemoguće je predvideti

    22.22% (2)

  • Baskonija

    11.11% (1)

Ko će pobediti?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC